Fire russere anholdt for ulovlige fotos i Norge

Norsk politi har fundet billedmateriale af objekter, der er fotoforbud imod, hos fire russere, som er anholdt.

Tre russiske mænd og en russisk kvinde er blevet varetægtsfængslet i en uge. De er anholdt og sigtet for at have optaget video eller billeder af objekter, som er underlagt fotobud.

Det skriver en række norske medier, heriblandt nyhedsbureauet NTB og tv-stationen NRK.

Ifølge NRK blev de fire personer stoppet i en bil i Mosjøen i den nordlige del af Norge tirsdag i sidste uge efter en anmeldelse fra offentligheden.

Genstand for fotografier er ukendt

- Efter pågribelsen blev det besluttet at ransage bilen. Der blev fundet en del fotoudstyr og et relativt omfattende billedmateriale, siger Gaute Rydmark fra den norske anklagemyndighed ifølge NRK.

Det vides ikke, hvilket objekt der er fotograferet. Men cirka 30 kilometer nord for Mosjøen ligger Drevjamoen-lejren, der tilhører det norske forsvar og blandt andet er hjemsted for forsvarets logistikorganisation, skriver NRK.

Politiet fik ifølge Rydmark et tip om bilen. Efterforskningen har vist, at de fire personer kom kørende fra Finland til Norge.

Sagen efterforskes af lokalt politi, men der er tilkaldt støtte fra Bodø og Oslo, oplyser han videre.

Justitsminister: Vær på vagt

Den norske sikkerhedstjeneste PST bekræfter over for NRK, at man er bekendt med sagen. I første omgang blev de fire personer i fredags varetægtsfængslet i en uge.

Det sker kort tid efter, at norsk politi ogsĂĄ har anholdt to russere for at flyve med droner ved lufthavne i Troms og Finnmark.

Ifølge NTB er der ikke noget, der afslører en forbindelse mellem de to sager.

Norges justitsminister, Emilie Enger Mehl, siger på et pressemøde mandag, at hun opfordrer folk til at være på vagt, og melde til det lokale politi, hvis de ser mistænkelig aktivitet.

- Det er vigtigt for mig og regeringen at sige, at der er mange mennesker på arbejde i Norge for at skabe tryghed. Selvom der er mange hændelser, har vi et godt overblik, siger Mehl.