Rusland indleder efterforskning af angreb på militærbase

Billeder af de dræbte på militærbasen er blevet offentliggjort.

Den russiske efterforskningskomité har indledt en straffesag i forbindelse med lørdagens skyderi på en militær træningsbase i Belgorod-regionen ifølge en erklæring offentliggjort søndag. Det skriver CNN.

- Den militære efterforskningsafdeling i den russiske undersøgelseskomité har indledt en straffesag angående de kriminelle handlinger i Belgorod-regionen, står der i erklæringen.

Mindst 11 blev dræbt og 15 såret i, hvad russiske statslige nyhedsbureauer beskriver som en "terrorhandling".

Anklager SNG-lande for at stå bag

Den russiske anklagemyndighed har indledt en efterforskning rettet mod to borgere fra de såkaldte SNG-lande, som er et fællesskab mellem de tidligere Rusland, Hviderusland, Moldova, Armenien, Aserbadsjan, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan.

Anklagemyndigheden har ikke specificeret præcis hvilke nationaliteter, de mistænkte har.

- To borgere fra et SNG-land har begået en terrorhandling på en træningsbane i det vestlige militære distrikt i Belgorod-regionen, oplyste det russiske forsvarsministerium lørdag ifølge det russiske medie TASS.

De to, der anklages for at have skudt mændene på militærbasen, skulle angiveligt også være dræbt.

Voldsomme billeder florerer

I kølvandet på angrebet, florerer flere voldsomme billeder, der angiveligt er fra området. Billederne viser flere døde mænd ligge på, hvad der ligner, en skydebane. De ligger spredt på et lille område og bærer militært, grønt tøj og støvler.

Søndag delte Belgorod-regionens guvernør, Vyacheslav Gladkov, sine kondolencer i en videoerklæring offentliggjort på Telegram.

- Mange soldater blev dræbt og såret. Alle de sårede bliver behandlet. Vi har medicin, læger og alt, hvad der er nødvendigt. Jeg vil gerne udtrykke min trøst og kondolence til alle ofrenes familier. Vi er med jer, sagde Gladkov.

Den lokale guvernør meddelte samtidig, at ingen civile er blevet dræbt, "men mange soldater er blevet dræbt." Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De russiske myndigheder er fortsat tilbageholdende med oplysninger om episoden.