Udland

Minearbejdere fanget under jorden efter dødelig eksplosion

Den lokale guvernør, Nurtac Arslan, oplyste tidligere fredag aften, at eksplosionen skete i 300 meters dybde.

Mindst 40 personer er døde i en mineulykke i Tyrkiet. Det oplyser den tyrkiske indenrigsminister, Süleyman Soylu, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Redningshold er fortsat ved at lede efter overlevende, men det er uvist, hvor mange der er fanget i minen, og hvor mange der fortsat er i live.

Eksplosionen skete i en kulmine i den nordtyrkiske provins Bartin. Ifølge indenrigsminister Suleyman Soylu var 49 minearbejdere mellem 300 og 350 meter nede i minen, da eksplosionen indtraf.

Soylu beskriver selv dybden som en risikabel zone.

Adskillige minearbejdere sidder stadig indespærret flere hundrede meter under jorden i en tyrkisk mine. Det oplyste landets sundhedsminister, Fahrettin Koca, sent fredag aften.

Ilddampe førte til eksplosion

Der var sent fredag aften ingen meldinger om brand i minen, og udluftningen i minen skulle også fungere efter hensigten, siger landets energiminister, Fatih Donmez. Dele af minen er dog sammenstyrtet, siger han.

Ifølge Donmez viser indledende undersøgelser, at eksplosionen skete på grund af såkaldte ilddampe, et andet ord for metangas i kulminer. Det er en opfattelse, som også minearbejdernes fagforening gav udtryk for tidligere fredag aften.

Den lokale guvernør, Nurtac Arslan, oplyste tidligere fredag aften, at eksplosionen skete i 300 meters dybde.

Dengang hed det sig, at fem personer sad indespærret i 350 meters dybde, mens 44 var fanget 300 meter under jorden. Nurtac Arslan kunne oplyse, at det sågar var lykkedes otte minearbejdere at kravle ud af minen.

Ambulancer ventede på sårede

De reddede minearbejdere kunne fredag ses blive ført på bårer til ventende ambulancer.

Fjernsynsbilleder viser hundredvis af mennesker, der med tårer i øjnene har samlet sig ved en beskadiget hvid bygning nær indgangen til minen.

Minen ligger 300 kilometer nord for den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Tyrkiet har et dårligt ry, når det gælder ulykker i miner.

I 2014 døde 301 minearbejdere, da der var en stor eksplosion i en kulmine i Soma i den ægæiske provins Manisa.