Irans præsident advarer demonstranter: - Kaos er uacceptabelt

22-årige Mahsa Aminis død er tragisk, siger Irans præsident, Ebrahim Raisi, der i samme åndedrag kommer med formaninger til demonstranter.

22-årige Mahsa Aminis død har berørt alle i Iran, men det kaos, som demonstrationer har medført i landets gader er uacceptabelt, siger landets præsident onsdag.

- Vi er alle berørte af denne tragiske hændelse, siger præsident Ebrahim Raisi til en statslig tv-station i Iran.

- Men kaos er uacceptabelt.

Sagen fik sit udspring for cirka to uger siden, da den 22-årige iranske kvinde Mahsa Amini døde i Irans moralpolitis varetægt.

Amini blev anholdt for upassende påklædning - angiveligt fordi hun ikke bar sin hijab korrekt.

Det kan ikke tillades, at folk forstyrrer freden med oprør

Ebrahim Raisi, Irans præsident

Dødsfaldet skabte raseri i den iranske befolkning, og siden Amini døde på hospitalet, har der dagligt været store demonstrationer i Iran. Flere videoer viser iransk politi og sikkerhedsstyrker, som svarer igen med tåregas, knipler og i visse tilfælde skarp ammunition.

Demonstranterne råber blandt andet "død over diktatoren".

41 har mistet livet i sammenstød

Raisi oplyser, at der er iværksat en undersøgelse af Aminis dødsfald. Han siger, at "retsmedicinere vil komme med en rapport om hendes dødsfald i de kommende dage".

Ifølge statslige medier har 41 personer, heriblandt ansatte i de iranske sikkerhedsstyrker, mistet livet i sammenstødene. Iranske menneskerettighedsorganisationer har berettet om højere dødstal.

- Regeringens absolutte grænse er folkets sikkerhed. Det kan ikke tillades, at folk forstyrrer freden med oprør, siger Raisi.

Landets religiøse overhoved, ayatollah Ali Khamenei, har endnu ikke kommenteret begivenhederne i Iran.

Et iransk statsorgan har dog opfordret landets domstole til at "håndtere de primære drivkræfter og dem, som er ansvarlige for at dræbe og skade uskyldige personer og sikkerhedspersonale, på bestemt vis".