Udland

Europas højrefløj hylder Meloni: - Venstreorienterede regeringer er gårsdagens nyt

Højrefløjspolitikere fra Tyskland, Polen og Frankrig hylder det, der ligner en valgsejr til Italiens Brødre.

Højreorienterede politikere fra flere lande i Europa ønsker Giorgia Meloni fra Italiens Brødre tillykke med det, der indtil videre tyder på en valgsejr ved valget i Italien søndag.

- Vi jubler med Italien.

- Sverige i nord, Italien i syd: Venstreorienterede regeringer er gårsdagens nyt, skriver Beatrix von Storch fra tyske Alternative für Deutschland (AfD) på Twitter søndag aften med henvisning til, at det var højrefløjen, der vandt valget i Sverige tidligere på måneden.

Hver fjerde stemme

Giorgia Melonis parti står til at få mellem 22,5 og 26,5 procent af stemmerne ifølge de foreløbige resultater, og den højrekoalition, som hun står i spidsen for, ventes at få flertal.

Natten til mandag sagde Meloni selv, at italienerne med deres stemmer har givet klar opbakning til en regering med Italiens Brødre i spidsen.

Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, der er fra det højreorienterede parti PiS, skriver tillykke til Giorgia Meloni på Twitter.

"En lektion i ydmyghed"

Det franske EU-parlamentsmedlem Jordan Bardella, der er fra Marine Le Pens parti, National Samling, skriver, at italienerne har givet EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen "en lektion i ydmyghed".

Han hentyder til, at von der Leyen i sidste uge sagde, at EU-Kommissionen havde værktøjer, den kunne tage i brug, hvis Italien ikke overholder EU-regler under en højreorienteret regering.

- Ingen trusler af nogen slags kan true demokratiet.

- Europas folk løfter deres hoveder og tager deres skæbne tilbage i deres egne hænder, skriver Jordan Bardella på Twitter.