Det Demokratiske Parti erkender nederlag i Italien

Det Demokratiske Parti vil fremover være det største oppositionsparti, lyder det efter søndagens valg

Centrumvenstrepartiet Det Demokratiske Parti i Italien erkender nederlag i søndagens valg og siger, at det fremover vil være det største oppositionsparti.

- Det er en trist aften for landet, siger Debora Serracchiani, en højtplaceret politiker i Det Demokratiske Parti.

- Højrefløjen har flertal i parlamentet, men ikke i landet, siger hun i partiets første kommentar til valgresultatet.

Foreløbige resultater viser, at højrekoalitionen, der er ledet af partiet Italiens Brødre, har fået 43 procent af stemmerne, og at koalitionen er godt på vej til at få flertal i parlamentet i Italien.

ValgstedsmĂĄlingen giver mellem 25,5 til 29,5 procent af stemmerne til den centrumvenstreblok, som Det Demokratiske Parti stĂĄr i spidsen for.

Det Demokratiske Parti har ifølge de foreløbige resultater fået 19,4 procent af stemmerne.

Partiet har inden valgdagen advaret om, at en regering med lederen af Italiens Brødre, Giorgia Meloni, i spidsen kan være en trussel mod rettigheder som retten til abort. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Partiet mener også, at hun vil ignorere den globale opvarmning på trods af, at Italien denne sommer har været ramt af hedebølger, som forskere mener skyldes klimaforandringer.

Meloni har ført valgkamp under sloganet "Gud, land og familie".

Lykkes det hende at finde flertal og danne en regering, bliver det den mest højreorienterede regeringen, siden Benito Mussolinis regering faldt under Anden Verdenskrig, skriver AFP.

Højrekoalitionen, der er ledet af partiet Italiens Brødre, har fået omkring 43 procent af stemmerne, og dermed er koalitionen er godt på vej til at få flertal i parlamentet i Italien.