Putin fyrer minister og ansætter 'Slagteren fra Mariupol' som afløser

Mikhail Mizintsev, der af ukrainere anklages for at stå bag de brutale bombeangreb i Mariupol, er ny viceforsvarsminister i Rusland.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har fyret sin viceforsvarsminister, general Dmitry Bulgarov, og i stedet har generaloberst Mikhail Mizintsev med tilnavnet 'Slagteren fra Mairupol' fået jobbet.

Det skriver BBC.

Mizintsev har fået det barske tilnavn, fordi han i Ukraine menes at være manden bag de voldsomme bombeangreb i den ukrainske havneby Mariupol.

Han har også ledet russiske styrker i Syrien og anklages for at være manden, der med serier af barske bombetogter jævnede byen Aleppo med jorden.

Det russiske forsvarsministerium oplyser, at den "fritstillede" Bulgarov nu vil blive overført til andre opgaver.

Kørt ud på sidespor

67-årige Dmitry Bulgarov har stået for det russiske militærs logistik siden 2008, og han havde ansvaret for forsyningen af de russiske tropper, efter at de blev udsendt til Syrien i 2015.

Men ifølge iagttagere i Kreml er han i løbet af de seneste måneder blevet kørt ud på et sidespor i Moskva, og mange giver ham skylden for den kaotiske håndtering af logistikken under krigen mod Ukraine, skriver BBC.

Blandt andet har det russiske militærs fremrykning været udfordret, og de russiske tropper har været underforsynet med våben, ammunition og andet materiel.

Styret i Kreml har i løbet af de seneste måneder været tvunget til at gå til Nordkorea og Iran – to af Ruslands få tilbageværende allierede – for at få nyt artilleri og nye forsyninger af droner.

Putin må selv i aktion

Fyringen af Dmitry Bulgarov kommer i kølvandet på billeder og videoer på sociale medier, der viser nyindkaldte russiske rekrutter, der bliver udstyret med rustne rifler, skriver BBC.

Da det britiske udenrigsministerium i marts offentliggjorde sanktioner mod hans afløser, 60-årige Mikhail Mizitnsev, blev der ikke lagt fingre imellem i skildringen af hans fremfærd i både Ukraine og Syrien. Hans taktik begge steder blev kaldt "forkastelig", og ifølge det britiske udenrigsministerium har han begået "grusomheder" begge steder.

Vladimir Putins udskiftninger på chefposterne kommer samtidig med meldinger om, at den russiske præsident har taget personligt hånd om krigsindsatsen og er begyndt at udstede ordrer til de russiske generaler selv.

Amerikanske myndighedskilder har sagt til CNN, at en øget "dysfunktionel kommandostruktur" i Moskva har tvunget Putin til at påtage sig en mere aktiv rolle i krigen.