Putins støtter drømmer om den totale sejr over Vesten: Rusland står over for det endelige opgør

Vladimir Putins nationalistiske støtter hylder hans tale og siger, at vi nærmer os "det endelige opgør" mellem Rusland og Vesten.

Vladimir Putins mest nationalistiske støtter har taget godt imod hans tale onsdag, hvor han indførte en ”delvis mobilisering”, der skal øge de russiske styrker i Ukraine med 300.000 mand.

En af de stærkeste fortalere for krigen i Ukraine siger ligeud, at han har ventet utålmodigt på denne dag.

- Putin advarede i sommer om, at ”vi i det store og hele slet ikke er begyndt endnu”. Nu er det tydeligt, at vi er begyndt, kommenterer Alexander Dugin, der er kendt under tilnavnet 'Putins filosof'.

Hans navn gik verden rundt for en måned siden, da hans datter Darya Dugina blev dræbt af en bilbombe i hans bil – en bilbombe, mange mener, der var tiltænkt Alexander Dugin selv.

"Ja, vi har eskaleret"

I sin kommentar til Putins tale citerer Alexander Dugin en talemåde fra Sovjettiden om, at ”mobilisering er lig med krig”.

Og han glæder sig over, at Putins udmelding har skabt betydelig uro i Vesten:

- Ytringerne fra de ledende politikere og medier har alle sammen det samme omkvæd: ”Putin har eskaleret”. Og vi svarer dem roligt: Ja, vi har ”eskaleret” og ”hævet indsatsen”, fordi vi sigter mod at vinde. For enhver pris. I har ikke givet os noget valg, skriver Alexander Dugin i Tsargrad, hvor han er redaktør.

Afviser forhandlinger

Lederen af Udenrigskomiteen i det russiske parlament, Leonid Slutsky, siger i en kommentar, at det nu er slut med at forhandle med Ukraine.

Når folkeafstemningerne i de russiskkontrollerede dele af Ukraine er gennemført – og de er blevet en del af Rusland – giver forhandlinger ikke længere nogen mening:

- Kyiv har overtrådt alle aftaler. Vi har passeret point of no return i forhandlingsprocessen. Vesten og juntaen i Kyiv har klart signaleret, at de ikke var parate til forhandlinger, siger han ifølge nyhedsbureauet TASS.

En tredje svoren Putin-støtte, grundlæggeren af tv-kanalen Tsargrad, Konstantin Malofeev, omtalte onsdag Putins tale i nærmest religiøse termer:

- Historien om Det Store Rusland fortsætter. Det sagde Vladimir Putin i sin tale i dag. Beslutningen er taget. Det er vigtigt for os russere, at vi enstemmigt støtter ham og beder til Guds Moder om sejren, kommenterede han.

Rusland kan bruge atomvåben

En af de højest profilerede Putin-støtter, chefen for det russiske statsmedie RT, Margarita Simonyan, siger ligeledes, at folkeafstemningerne i de russiskkontrollerede dele af Ukraine vil ændre alting.

For når først de ukrainske regioner er blevet godkendt som en del af russisk territorium, kan angreb på disse områder ifølge de russiske militærdoktriner besvares med atomvåben.

- Snart vil et angreb på russisk territorium betyde en total krig mellem Ukraine og NATO på den ene side og Rusland på den anden. Og det vil give Rusland fuldstændigt frie hænder. I denne uge står vi enten på tærsklen til vores endelige sejr eller på tærsklen til en atomkrig, lyder den nærmest apokalyptiske udmelding fra Margarita Simonyan.

På vej mod det endelige opgør

'Putins filosof' Alexander Dugin konkluderer på samme måde, at Rusland står over for ”det endelige opgør”.

Og han ser tre mulige udfald på dette opgør med Vesten:

Det første er et russisk nederlag, som efter Alexander Dugins mening vil betyde det endelige farvel til den russiske nation.

Den anden mulighed er en altødelæggende atomkrig, som også vil betyde enden på Rusland.

Den tredje mulighed er – set fra hans synspunkt – mere opløftende, nemlig en russisk sejr. Ikke bare en sejr over Ukraine, men over det samlede Vesten.

Det kan åbne en gylden fremtid for den russiske nation:

- Alle kompromiser bliver glemt. Rusland bliver entydigt en nation med en klar religiøs, social orienteret og antikapitalistisk ide. Liberalisme og vestlig tænkning bliver forbudt. Sabotage, tyveri, dovenskab og korruption straffes med glødende jern i henhold til krigens love, skriver han.