Dronning Elizabeth er død

Dronning Elizabeths elskede kæledyr var til stede under begravelsen - hvad skal der ske med dem nu?

Mens fremtiden er bestemt for dronningens to corgier, er det uvist, hvad der skal ske med hendes mange heste.

En loyal hest var blandt de utallige sørgende, der mandag så dronning Elizabeths begravelsesoptog gøre sin 40 kilometer lange rejse fra Westminster Abbey til Windsor Castle.

Den afdøde monarks elskede pony Carlton Lima Emma stod foran Windsor Castle, da dronning Elizabeths kiste passerede forbi på vej til St. George's Chapel, hvor dronningen blev stedt til hvile ved siden af sin mand, prins Philip.

Emma var dog ikke det eneste dyr, der viste respekt for den afdøde monark.

Dronningens to corgier Sandy og Muick hilste også på begravelsesoptoget på Windsor Castle forud for gudstjenesten i St. George's Chapel.

Havde over 100 heste

Dronningen, der døde 8. september i en alder af 96 år, havde en livslang kærlighed til heste og modtog sin første i en alder af fire år.

Hun deltog i hvert eneste Royal Windsor Horse Show, siden det startede i 1943, og dukkede endda op i maj i år på trods af helbredsproblemer. Så sent som i juni blev dronningen set ride en tur på Emma rundt på Windsor Castle.

Den afdøde monark red og ejede hundredvis af heste under sin regeringstid, men nogle få særlige efterlod et varigt indtryk.

I et 2020-interview med det britiske magasin Horse & Hound delte Terry Pendry, der har ansvaret for dronningens heste, at monarken regnede Emma som en af hendes yndlingsheste, og at dyret fungerede som en af dronningens rideponyer i årevis.

Hesten Emma deltog også i fejringen af dronningens platinjubilæum i hesteshowet "A Gallop Through History", en tv-transmitteret begivenhed om den afdøde monarks 70 år på tronen.

Corgier var hendes store kærlighed

Et andet dyr, som dronningen har en veldokumenteret kærlighed til, er hunderacen corgi. Dronning Elizabeth skulle efter sigende have sagt, at "mine corgier er familie".

i 18 års fødselsdagsgave fik hun sin første corgi med navnet Susan af sin far, George VI, der også var glad for racen.

Gennem sin levetid ejede hun flere end 30 corgier, hvor de fleste nedstammede fra hendes første. Den sidste corgi, der stammede fra Susan, døde i 2018.

I 2021 under coronanedlukningerne gav prins Andrew sin mor, dronningen, corgien Muick og dorgien - en blanding af en corgi og en gravhund, som dronningen er krediteret for at introducere - Fergus.

Da Fergus døde i maj 2021, blev han erstattet med en anden corgi, Sandy - en gave fra prinsesserne Beatrice og Eugenie til dronningens officielle 95-års fødselsdag.

Hundene, som Diana, prinsesse af Wales, kaldte "bevægelige tæpper", sov i deres eget corgi-værelse i flettede kurve foret med puder og blev efter sigende fodret med frisk kanin og oksekød af en gourmetkok.

Nogle af deres navne inkluderede: Whisky, Sherry, Sugar, Myth, Mint, Buzz, Brush, Geordie, Smoky, Dash, Dime, Disco og Dipper.

Dyrenes fremtid

Men hvordan ser fremtiden nu ud for dronning Elizabeths elskede dyr?

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med dronningens mange heste.

Ifølge Claudia Joseph, forfatter til flere royale biografer, forventes det dog, at de bliver i familien.

- Det er sandsynligt, at dronningens datter, prinsesse Anne, og hendes datter, som begge var olympiske ryttere og velkendte hesteelskere, vil være involveret i, hvad der sker med dronningens dyr, siger Claudia Joseph til New York Post.

Hvad fremtiden bringer for corgierne Sandy og Muick er allerede blevet besluttet.

Prins Andrew og hans ekskone, Sarah Ferguson, vil tage sig af de to hunde. Det bekræfter en talsmand for prins Andrew ifølge The Guardian.