Krigen i Ukraine giver utryghed på den russiske side af grænsen
Grænsebyen Belgorod har været centrum for en række eksplosioner og brande siden april.
Selvom krigen i Ukraine hedder noget andet i Rusland, føles den som en krig for de russere, der bor i Belgorod klos op ad grænsen til nabolandet.
Og indbyggerne i grænsebyen føler sig nu truede på deres sikkerhed. Sådan lyder det fra flere af dem, som både The New York Times og The Guardian har talt med.
For få dage siden besluttede myndighederne i byen at lukke alle skoler i en zone på ti kilometer langs med grænsen mellem Belgorod og Ukraine. I stedet skal børnene nu undervises virtuelt.
Samtidig lyder luftalarmen flere gange om dagen, der finder eksplosioner sted, og russiske soldater og pro-russiske ukrainske flygtninge fylder i gadebilledet, skriver de to aviser.
Næsten 1,5 millioner ukrainere flygtet
Grænsestrækningen mellem det krigshærgede østlige Ukraine og Rusland er mere end 500 kilometer lang.
Og selvom ukrainerne ikke har lagt an til, at de skulle overveje at bryde grænsen til Rusland og forsøge at erobre noget af landet, er det noget af det, som mange af Belgorods indbyggere frygter ifølge de to medier.
Det fortæller blandt andet advokat Andrei Borzikh, som The Guardian har talt med.
- Du mærker krigen mere her, end du gør i andre byer. Du kan høre den, siger han.
Derfor har han haft en hjelm og en skudsikker vest i sin bil, siden krigen i Ukraine begyndte. Desuden har han været med til at samle materiel og udstyr ind til den russiske hær, fortæller han til avisen.
FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, estimerede i juli, at knap 1,5 millioner ukrainere er flygtet til Rusland under krigen.
Ifølge nødhjælpsarbejdere i Belgorod Yulia Nemchinova vil op mod 85 procent af de flygtede ukrainere helst opholde sig tæt på grænsen til deres hjemland, herunder blandt andet i Belgorod.
Derfor er byen nu "ved at flyde over" med ukrainske flygtninge, siger Yulia Nemchinova.
Eksplosioner har flere gange ramt
Belgorod har været centrum for en række eksplosioner siden april, hvor et olidepot stod i flammer og tvang indbyggerne i byen til at evakuere.
Også i august blev to mindre områder i Belgorod evakueret som følge af brand på et ammunitionsdepot, kun få dage efter at endnu et depot var eksploderet.
Ukrainerne har ikke taget ansvaret for nogen af angrebene.