Rusland invaderer Ukraine

Massegrav med 440 lig fundet i ukrainsk by

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, bekræfter fundet. "Rusland efterlader død alle vegne", skriver han blandt andet.

Der er fundet en massegrav med cirka 440 lig i den ukrainske by Izjum.

Det skriver Sky News, der citerer lokalt politi.

- Det er en af de største massegrave, vi har fundet nogensinde, siger Serhii Bolvinov, der er lokal efterforskningsleder.

Han fortæller, at mange af ligene ikke er identificeret endnu, og derfor kender man ikke dødsårsagen på alle, men nogle er blevet skudt og andre ramt af artilleri.

- Det var en chokerende opdagelse. Det burde ikke være sådan i en civiliseret verden i 2022, siger Serhii Bolvinov.

Byen Izjum har længe været under russisk kontrol, men blev i sidste uge befriet af ukrainske tropper. Siden har man gjort fundet af massegraven.

- Verden skal vide, hvad der sker

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, bekræfter fundet. I et opslag på mediet Telegram skriver han, at "Rusland efterlader død alle vegne".

- I morgen (fredag, red.) vil der være ukrainske og internationale journalister i Izjum. Verden skal vide, hvad der virkelig sker, og hvad den russiske besættelse har betydet, skriver han.

Ifølge præsidenten er alle nødvendige procedurer sat i gang, og han forventer, at der allerede fredag vil komme flere informationer.

Det er ikke første gang, at der bliver fundet massegrave i Ukraine. Også i Butja og Mariupol har man tidligere gjort de uhyggelige fund.