Udland

Mistænkte for knivdrab på ti personer i Canada er stadig på fri fod

Den ene af de to mistænkte er prøveløsladt efter at have afsonet en femårig dom.

Politiet i Canada "fortsætter med at bruge enhver tilgængelig ressource" på at lede efter to mænd, der er mistænkt for at knivstikke 28 mennesker i provinsen Saskatchewan.

Angrebet kostede ti af ofrene livet.

- Til de af jer, der har mistet en, I elsker, smerter vores hjerter for jer. Jeg håber, at I kan finde trøst de kommende dage, mens I bearbejder jeres sorg, siger Rhonda Blackmore, der er assisterende ledende betjent i Saskatchewans politi, ifølge CNN.

Ifølge Reuters er blandt andet en 62-årig kvinde, en 77-årig enke, en mor til to og en 14-årig dreng blandt de dræbte.

De to mistænkte, Damien Sanderson og Myles Sanderson, er stadig på fri fod mandag, der i Canada er en national fridag, hvor man fejrer Labour Day.

Angrebene er sket i reservatet James Smith Cree Nation og landsbyen Weldon i provinsen Saskatchewan i det centrale Canada.

James Smith Cree Nation er ifølge Reuters et samfund bestående af omkring 3400 indbyggere fra den oprindelige befolkning. I Weldon bor der 200 personer.

Politiet modtog telefonopkald om adskillige knivstikkerier. Det første kom klokken 5.40 lokal tid søndag.

Politiet tror, at angrebene er en blanding af tilfældige og specifikt udvalgte ofre.

Har muligvis skiftet køretøj

De to mistænkte, Myles Sanderson og Damien Sanderson, er henholdsvis 30 og 31 år. Politiet har ikke oplyst, om de to er i familie.

De menes at have kørt i en sort Nissan Rogue, men har muligvis skiftet køretøj.

Politiet mistænker, at de to befinder sig i byen Regina i Saskatchewan. Det sagde Evan Bray, der er politichef i Regina i en video, der er blevet delt på Twitter mandag eftermiddag, dansk tid.

Han sagde også, at politiet bruger ”mange ressourcer” på at finde de to mænd, og at beboere gerne må komme med al relevant information til politiet.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Myles Sandersen er i politiets søgelys. Ifølge det canadiske medie CBC har han afsonet en femårig fængselsdom for blandt andet overfald og røveri. Efter han kom ud af fængslet på prøveløsladelse, forsvandt han.

Oprindeligt folk overrepræsenteret i statistik

Det oprindelige folk er overrepræsenteret i canadiske drabsstatistikker. Fra 2015 til 2020 var der seks gange så mange fra det oprindelige folk i statistikken som personer, der ikke var oprindeligt folk.

Oprindelige folk i Canada tegner sig for mindre end fem procent af landets befolkning på omkring 38 millioner, skriver Reuters.

- Vores hjerter er knust over alle dem, der er berørt af dette, siger høvding Bobby Cameron fra Føderationen af Suveræne Oprindelige Folk ifølge New York Times.

Han beder myndighederne skabe “sikrere og sundere samfund for vores folk”.

Landets premierminister Justin Trudeau har også udtrykt sin medfølelse og sagt, at han er ”chokeret og knust” over angrebene.