Udland

10 dræbt og 15 såret i knivangreb adskillige steder i Canada – menneskejagt i gang

To mænd menes at være gået amok med knive flere steder i områder med oprindelige folk. Intens jagt er i gang.

10 mennesker er blevet dræbt og 15 andre såret i et omfattende knivangreb i den canadiske provins Saskatchewan.

Det oplyser canadisk politi søndag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

På en pressekonference oplyser politiet, at antallet af sårede kan være højere. Det skyldes, at nogle selv kan være taget på hospitalet.

Politiet oplyser videre ifølge det canadiske medie DH News, at ofrene er fundet på 13 forskellige steder i reservatet James Smith Cree Nation og landsbyen Weldon.

- Vi mener, at nogle af ofrene har været mål for angrebet, mens andre har været tilfældige ofre, oplyser politiet ifølge DH News.

Lille samfund

Det var søndag morgen lokal tid, at politiet blev alarmeret om knivangrebet i James Smith Cree Nation.

James Smith Cree Nation er ifølge Reuters et samfund bestående af omkring 3400 indbyggere fra den oprindelige befolkning.

Politiet modtog telefonopkald om adskillige knivstikkerier i reservatet samt den nærliggende landsby Weldon, hvor der bor omkring 200 mennesker.

Det første alarmopkald kom klokken 05.40 lokal tid.

- Vi leder stadig efter de to mistænkte og beder indbyggere på tværs af Saskatchewan og vores naboprovinser om at være årvågne. På dette stadie i vores efterforskning tror vi, at nogle af ofrene er blevet ramt af de mistænkte, og at andre er blevet angrebet tilfældigt, siger vicepolitikommissær ved Royal Canadian Mounted Police Rhonda Blackmore ifølge avisen The Peterborough Examiner.

En af lederne for James Smith Cree Nation har erklæret nødretstilstand i området. Det sker "som svar på de talrige drab og overfald på medlemmer af James Smith Cree Nation".

Oprindelige folk i Canada tegner sig for mindre end 5 procent af landets befolkning på omkring 38 millioner, skriver Reuters.

Mistænkte er identificeret

Politiet har identificeret to mistænkte i Damien Sanderson og Myles Sanderson. Selvom de har samme efternavn, er det fortsat uvist, om de er i familie med hinanden.

Myles Sanderson er kendt af politiet og har tidligere stået opført som "ulovligt på fri fod" af Saskatchewan Crime Stoppers, som er et program, der opfordrer offentligheden til at samarbejde med politiet.

Der var ikke yderligere detaljer om, hvorfor han har stået som efterlyst.

De kører muligvis i en sort Nissan Rogue.

De mistænkte er henholdsvis 30 og 31 år. Der er meldinger om, at de efterfølgende er blevet spottet i provinshovedstaden Regina, der ligger godt 300 kilometer syd for Weldon.

Canadisk politi advarer folk mod at kontakte de mistænkte. Ligeledes advares folk mod at samle blaffere op.

Ifølge The Peterborough Examiner leder politiet efter de mistænkte i Regina, mens der også er udstedt advarsler i Alberta og Manitoba.

En indbygger i Weldon ved navn Diane Shier fortæller til avisen, at hendes nabo – en mand, som boede sammen med sit barnebarn – er blevet dræbt.

Forfærdelige og hjerteskærende

En talsmand for sundhedsmyndighederne i Saskatchewan oplyser, at de sårede bliver behandlet på flere forskellige hospitaler, og at ekstra personale er blevet indkaldt.

Der er endnu ikke offentliggjort alder eller køn på de dræbte og sårede.

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, kalder søndagens angreb for "hjerteskærende".

- Angrebene i Saskatchewan i dag er forfærdelige og hjerteskærende, skriver han på Twitter.

- Jeg tænker på dem, som har mistet en elsket, og dem, der er såret.

Motivet til angrebet er endnu ukendt.