Udland

Privatfly styrter ned i Østersøen efter mystisk kursændring

Danske og tyske jagerfly kunne ikke se nogen i cockpittet i et fly, der søndag aften styrtede i Østersøen.

Et lille privatfly med fire ombord er søndag aften styrtet ned i Østersøen ud for den lettiske by Ventspils.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Luftfartsmyndighederne mistede kontakten til flyet tidligere på aftenen.

Det skulle egentlig have landet i Köln i Tyskland. Det fortsatte dog forbi den tyske by, gennem svensk luftrum og styrtede til sidst ned i Østersøen.

Jagerfly fra Danmark og Tyskland var tidligere i luften for at undersøge situationen. De berettede, at de ikke kunne se nogen i cockpittet.

Omkring klokken 19.30 befandt flyet sig i cirka 10.000 meters højde. Herefter begyndte det dog hurtigt at tabe højde.

I lige linje

Data fra flyovervågningssiden Flightradar viser, at flyet fløj i en lige linje fra området omkring Köln, indtil det var uden for Ventspils. Her begyndte det at flyve i cirkler, inden det altså styrtede ned i vandet.

Ifølge Bild.de meldte man fra flyet om problemer med trykket i kabinen kort efter takeoff i Jerez i det sydlige Spanien. I fransk luftrum mistede myndighederne kontakten til flyet.

Et Eurofighter-fly fra en base i Rostock gik på vingerne, men kunne ikke stille noget op. Derefter blev et dansk F16-fly sendt op for at eskortere flyet.

- Det lykkedes ikke for det danske beredskab at få kontakt med flyet, inden det fløj ind i svensk luftrum, skriver Forsvaret i et tweet.

Der var angiveligt fire personer ombord i flyet. Bild.de skriver, at der er tale om en pilot, en mand, en kvinde og en datter.