Rusland invaderer Ukraine

Rusland tager ansvar for angreb på banegård - men kalder det et militært mål

Ukraine siger, at 25 civile blev dræbt ved angrebet. Rusland siger, at 200 ukrainske soldater blev ramt.

Rusland har torsdag bekræftet, at landet stod bag et missilangreb på banegården i Tjaplyne i det østlige Ukraine, omkring 150 kilometer fra den russisk-kontrollerede Donetsk-region.

Samtidigt har de ukrainske myndigheder nu meddelt, at dødstallet efter angrebet nu er oppe på 25, heraf to børn.

Banegårdsområdet blev ramt af et russisk Iskander-missil, hvorefter fire togvogne brød i brand, skriver det ukrainske medie Kyiv Independent.

Ifølge de ukrainske myndigheder er alle ofrene civile, og myndighederne oplyser, at angrebet var rettet mod et boligområde.

Militærtog på vej til fronten

Den russiske version af omstændighederne omkring angrebet er noget anderledes.

Ifølge den daglige briefing fra det russiske Forsvarsministerium, ramte det russiske Iskander-missil et militærtog med 200 ukrainske soldater og militært udstyr ombord, mens toget var på vej til fronten længere østpå.

Rusland afviser enhver påstand om, at angrebet var rettet mod civile mål.

Hverken Ukraine eller den nære allierede USA er dog i tvivl om, at der var tale om et hensynsløst angreb på civile mål.

På Twitter skriver den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken, at angrebet ”passer lige ind i det mønster af uhyrligheder”, som det russiske militær har begået.

- Vi og vores allierede vil fortsat stå side om side med Ukraine og kræve, at de russiske embedsmænd bliver stillet til ansvar, skriver han.

Angreb på mærkedag

Den ukrainske regering havde på forhånd advaret om, at Rusland kunne finde på at gennemføre en ”modbydelig provokation” i løbet af onsdagen. Onsdag var nemlig en mærkedag, der både var Ukraines uafhængighedsdag og halvårsdagen for den russiske invasion af Ukraine 24. februar.

Derfor havde Ukraine på forhånd aflyst de traditionelle møder og forsamlinger på uafhængighedsdagen.