Udland

Medie: Finsk statsminister havde ikke ferie da hun festede

Der var ikke udpeget stedfortræder, da den finske statsminister festede og dansede på offentliggjort video.

Sanna Marin, der er Finlands statsminister, var ifølge det finske medie Yle ikke på ferie, da hun sammen med nogle venner festede og optog en video, der senere blev lækket.

Det var oprindeligt meningen, at Sanna Marin skulle have haft ferie mellem den 5. og 7. august, men den blev aflyst, viser den finske regerings hjemmeside.

Videoen, hvor den socialdemokratiske statsministeren fester og danser, menes at være blevet optaget den 6. august. Det skriver det finske medie MTV.

Derfor var der ikke udpeget nogen stedfortræder til at varetage hendes opgaver, mens hun festede.

- Jeg har ikke noget at skjule

Siden videoen blev offentliggjort, har der været en offentlig debat i Finland om statsministerens festvaner og privatliv. Flere politikere fra det finske parlament har krævet, at hun tager en narkotest og lægger resultatet frem.

Sanna Marin har sagt, at hun drak alkohol og festede som andre gør, og at det ikke er ulovligt. Hun har indvilget i at tage en narkotest, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg har ikke noget at skjule. Jeg har ikke taget stoffer, siger Sanna Marin til Yle.

Fredag klokken 15.25 holder statsministeren et pressemøde, fordi der har været mange henvendelser fra journalister, der vil høre til sagen.