Udland

Mand død efter skyderi i indkøbscenter i Malmø - teenagedreng anholdt

Øjenvidner beretter om kaos i storcentret, og ifølge mediers oplysninger er en mistænkt blevet anholdt.

Svensk politi rykkede fredag eftermiddag talstærkt ud til et indkøbscenter i Malmø efter meldinger om skyderi. Det skriver flere svenske medier - herunder SVT og Expressen.

Over for SVT bekræfter politiet, at en person er død, mens en anden er såret. De har desuden anholdt en teenagedreng, som mistænkes at stå bag skyderiet.

- Den anholdte er en teenagedreng. En mand og en kvinde blev såret ved skyderiet. Manden er død af sine kvæstelser, og de pårørende er underrettet, skriver politiet i en pressemeddelelse, som desuden oplyser, at sagen bliver efterforsket som et drab.

Kilder til flere svenske medier, blandt andre Sydsvenskan, fortæller, at den afdøde er et 31-årigt bandemedlem, der har en fremtrædende rolle i det svenske bandemiljø. Dette har svensk politi dog endnu ikke bekræftet.

Øjenvidner beretter om kaos

Skyderiet fandt tidligere fredag sted ved indkøbscentret Emporia i Malmø. Det bekræfter politiet over for SVT. En lang række politifolk er på stedet.

Ifølge Sydsvenskans oplysninger har politiet anholdt en mistænkt.

Den svenske tv-station TV4 Nyheterna skriver, at folk i centeret siger, at de har hørt omkring 20 skud, og at folk er flygtet i panik.

Ifølge TV 2s reporter på stedet har politiet fredag aften tilladt de besøgende at afhente de ting, de efterlod, da de flygtede fra centret.

Politiet i Malmø oplyser på dets hjemmeside, at der bliver holdt et pressemøde om hændelserne lørdag klokken 10.15.

Pressemødet kommer til at foregå i det centrale Malmø, og det er repræsentanter fra politiet og Malmø Kommune, der kommer til at være til stede.

Emporia er et af Skandinaviens største indkøbscentre. Ifølge centerets egen hjemmeside har det 168 butikker og restauranter.

I det danske indkøbscenter Fields i København dræbte en mand 3. juli tre personer med skud. Yderligere syv personer blev ramt af skud.

Sydsvenskan har talt med flere øjenvidner, der var til stede i indkøbscentret under skudepisoden.

- Flere grædende mennesker siger, at de hørte skud, fortæller et vidne.

- Jeg var inde at handle på ICA (svensk madforretning, red.), da folk begyndte at løbe, og der var kaos ved kølediskene. Da vi løb ud, så vi, at der var kaos udenfor, lyder det fra et andet øjenvidne.