Krigen i Ukraine

Ukraine: Russiske hackere brugte timer på at hacke atomagentur

Syv millioner russiske bots simulerede millioner af besøg på Ukraines atomagenturs hjemmeside tirsdag.

I løbet af et tre timer langt angreb har russiske hackere forsøgt at oversvømme Ukraines atomagenturs hjemmeside med millioner af simulerede besøg.

Det oplyser agenturet Energoatom ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den russiske gruppe "People's Cyber Army" udførte et cyberangreb ved hjælp af syv millioner botbrugere, som simulerede millioner af besøg på vores hovedside, skriver agenturet i en erklæring.

Kanal opfordrede til angreb

Angrebet skal dog ikke have forvoldt større problemer, lyder det.

En kanal på beskedtjenesten Telegram opfordrede i løbet af dagen sine følgere til at indlede et angreb mod agenturet. Det skriver nyhedsbureauet.

Det påståede hackerangreb finder sted, efter at der i løbet af de seneste dage har været meldinger om bombardementer ved det ukrainske atomkraftværk Zaporizjzja.

Rusland og Ukraine har gensidigt beskyldt hinanden for at angribe værket i det østlige Ukraine.

FN's generalsekretær skal rejse til Ukraine

Nu har FN's generalsekretær, António Guterres, så besluttet at rejse til Ukraine for at mødes med både Ukraines og Tyrkiets præsident.

Et af temaerne bliver angiveligt situationen omkring Zaporizjzja, der blev overtaget af Rusland kort efter invasionens begyndelse i slutningen af februar.

FN's atomenergiagentur (IAEA) har for nylig bedt om omgående adgang.

Rusland udtalte mandag, at man vil gøre "alt", hvad der er "påkrævet", for at IAEA kan få adgang.

Men landet har afvist en mission, hvor inspektører rejser fra Kyiv til Zaporizjzja, hvilket FN ellers har foreslået. Det skrev Reuters tidligere.