Udland

Russisk stats-tv håner USA: - Vi har kendt til Trumps dokumenter længe

Ifølge russisk medie omhandler Trumps beslaglagte dokumenter blandt andet nye atomvåben, som USA skulle være i gang med at udvikle.

I et nyhedsindslag på den russiske, statsejede tv-kanal Russia 1 gør værterne grin med FBI's ransagning af forhenværende præsident Donald Trumps bolig i Florida tidligere på ugen.

Her sikrede FBI-agenterne sig adskillige hemmelige dokumenter. Det skriver Wall Street Journal, der har gennemgået en liste over de ting, der blev fjernet fra Trumps hjem, Mar-a-Lago.

Ifølge russisk stats-tv har myndighederne i Moskva dog længe kendt til de beslaglagte dokumenter, som de allerede har nærstuderet, lyder det.

Russia 1 oplyser, at dokumenterne blandt andet omhandler nye atomvåben, som USA skulle være i gang med at udvikle.

Mistanke om spionage

En føderal dommer i USA valgte sent fredag aften at offentliggøre kendelsen, der førte til ransagningen af Trumps hjem. Den bekræfter store dele af det, som Wall Street Journal beskrev i sin artikel.

Justitsministeriet mener, at Trump har brudt loven i alvorlig grad ved at bringe de klassificerede dokumenter hjem til sig selv. De hører hjemme i statens arkiver, hedder det.

Ifølge Wall Street Journal bad justitsministeriet en føderal dommer om en ransagningskendelse, fordi ministeriet havde grund til at tro, at Trump brød loven om spionage. Loven forbyder, at man tilegner sig eller overfører informationer om det nationale forsvar.

20 kasser beslaglagt

I alt tog FBI cirka 20 kasser med sig, en håndskreven seddel og den præsidentielle benådning af Trumps nære allierede Roger Stone, skriver Wall Street Journal. Stone var idømt tre års fængsel for at lyve over for en offentlig undersøger.

På listen var der også materiale om Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Trump sagde fredag, at han ikke modsætter sig offentliggørelsen af ransagningskendelsen.

Han benægter dog ifølge Fox News, at de beslaglagte dokumenter skulle være hemmelige, for de er allerede blevet "afklassificeret".