Krigen i Ukraine

Russisk luftbase på Krim ramt af flere eksplosioner

Ifølge det russiske forsvarsministerium skyldes eksplosionerne, at flere bomber, der lastes på russiske krigsfly, er eksploderet.

Tirsdag har der været flere eksplosioner på en russisk base for flyvevåbnet på den besatte Krim-halvø.

En person er dræbt i eksplosionerne, mens fem personer er såret. Det oplyser Sergej Aksyonov, chef for styret på Krim, ifølge Reuters.

Billeder fra nyhedsbureauet viser adskillige eksplosioner og tyk, sort røg stige op fra området.

Intet tyder på angreb, siger russerne

Lokale indbyggere fortæller, at de hørte mindst 12 eksplosioner omkring klokken 15.20 lokal tid (14.20 dansk tid). De beskriver den sidste eksplosion, der kom omkring en halv time efter de første, som den kraftigste.

Ifølge det russiske forsvarsministerium skyldes eksplosionerne, at flere bomber, der lastes på russiske krigsfly, er eksploderet.

En kilde i ministeriet siger til det russiske nyhedsbureau TASS, at en overtrædelse af reglerne om brug af åben ild på basen betød, at der gik ild i noget af den tunge flyammunition.

Årsagen til eksplosionen skal undersøges, meddeler ministeriet og understreger, at der indtil videre ikke er noget, der tyder på, at basen er blevet angrebet.

Kender ikke årsagen, siger Ukraine

Det ukrainske forsvarsministerium skriver ifølge nyhedsbureauet Reuters i en opdatering på Facebook, at man ikke kender årsagen til eksplosionerne.

- Forsvarsministeriet kan ikke fastslå årsagen til branden, skriver ministeriet blandt andet i opdateringen.

Luftbasen ligger tæt på badebyerne Novofedorivka og Saki. Den russiske turistorganisation siger, at de to byer ikke er blevet påvirket af hændelsen.

Men flere videoer, der er blevet postet på sociale medier, viser badegæster løbe fra en strand, mens sorte røgskyer stiger op fra luftbasen.

Krim blev annekteret af Rusland i 2014. Den har et styre, der er loyalt over for regeringen i Moskva.