Coronavirus

80.000 turister strandet på populær kinesisk feriedestination efter coronaudbrud

Det kræver fem negative tests på syv dage, før gæster i byen Sanya må rejse derfra.

Mens resten af verden er vendt tilbage til en nogenlunde normal hverdag efter to års coronapandemi, holder den kinesiske regering fortsat fast i sin nul-covid-politik.

Det har nu resulteret i, at 80.000 turister er strandet på den populære feriedestination Sanya på øen Hainan i Kina, efter at mindst 1500 personer er testet positive for corona over den seneste måned.

Det skriver flere internationale medier, herunder CNN og BBC.

Lørdag indleverede 263 turister en positiv coronatest, og derfor blev al offentlig transport til og fra øen suspenderet.

Først når de strandede feriegæster kan fremvise fem negative tests på syv dage, har de lov til at forlade øen, skriver CNN.

Flere timers kø

Selvom Sanya langtfra er den eneste kinesiske by, som er blevet lukket ned af de kinesiske myndigheder, har feriedestinationen ikke været forberedt på så pludselig en nedlukning. Det fortæller den strandede britiske feriegæst Kyle Newton til BBC.

- Vi har måttet stå i kø i omkring to timer hver morgen for at blive testet, siger han, men understreger, at flere læger skulle være på vej til øen for at få de mange gæster lidt hurtigere gennem testkøerne.

Kyle Newton, der normalt arbejder som lærer i millionbyen Shanghai, var rejst til Sanya for at holde sin første ferie, siden han ankom til Kina tilbage i foråret 2020.

Shanghai har været særligt hårdt ramt af Kinas stramme coronapolitik, og ifølge Kyle Newton er der derfor dårlig stemning blandt gæsterne fra millionbyen, som allerede har oplevet at være spærret inde i deres hjem i flere måneder.

Ifølge byens borgmester er de fleste strandede gæster turister fra Kina, og mange af dem bor til daglig i Shanghai.

Hoteller giver rabat

Hotellerne i Sanya er blevet bedt om at give turister 50 procent rabat på overnatninger, indtil restriktionerne bliver lettet igen, skriver BBC.

Men ifølge Kyle Newton gruer mange familier for, hvad der vil ske med dem, når de ikke længere har råd til at betale for ophold og logi.

De kinesiske sundhedsmyndigheder har på et pressemøde lørdag sagt, at de vil gøre deres bedste for at løse de problemer, der måtte opstå.

På pressemødet kom det yderligere frem, at myndighederne mistænker, at virussen er kommet til øen gennem fiskeri- og skaldyrsforhandlere, som ankommer via havnene.

Ud over Sanya er andre byer på øen Hainan også ramt af omfattende nedlukninger og har måttet lukke alt fra karaokebarer til pubber på grund af stigende smittetal.

Supermarkeder og apoteker må dog stadig gerne holde åbent.