Udland

Tweet med billede fra London Zoo går viralt

Selvom tasken har været til skue siden 2018, er det først for nylig, at den for alvor har fået opmærksomhed.

I en zoologisk have i London kan man i øjeblikket se den truede siamesiske krokodille side om side med de øvrige krybdyr, som er til skue for de besøgende.

Den er dog ikke levende, som de øvrige reptiler, der omgiver den. Og så er der lige en detalje mere. Den er lavet om til en taske.

Tasken, der er udstillet, blev beslaglagt af den britiske grænsekontrol i lufthavnen i London i 2018. Derefter blev den givet videre til London Zoo – med det formål at belyse den ulovlige handel med vilde dyr, som foregår verden over.

Der skriver BBC.

Viralt på Twitter

Der er kun mellem 500 og 1000 levende siamesiske krokodiller tilbage i verden, og derfor kan man heller ikke se et levende eksemplar af arten i London Zoo.

Selvom tasken har været til skue siden 2018, er det først for nylig, at den for alvor har fået opmærksomhed. Det skete, da en Twitter-bruger delte et billede af den udstillede taske.

BBC har talt med Ben Tapley, der er administrator for krybdyr og padder i London Zoo.

Han glæder sig over, at det er lykkes at skabe opmærksomhed om den truede race, der normalt hører til i floder omkring Sydøstasien og dele af Indonesien.

- Formålet var at gøre vores gæster klogere på det og skabe noget omtale. Alt, hvad der kaster lys på den illegale handel, er fantastisk, siger han.