Udland

Lægerne ville slukke for 12-årigs livsforlængende hjælp i dag – nu åbner sig ny mulighed

Archie Battersbees forældre har kæmpet i retssystemet for at holde deres dreng i live.

Torsdag var det planen, at 12-årige Archie Battersbees livsforlængende behandling skulle stoppes efter måneders tovtrækning mellem drengens forældre og retssystemet.

Men i sidste øjeblik benyttede hans forældre sig af muligheden for at anmode om at få ham overført til et hospice, så han kan tage afsked med livet "med værdighed" frem for at dø på hospitalet.

Det skriver Sky News.

Mens familien venter på, at den britiske højesteret tager stilling til, om han kan blive overført til hospice, vil den livsforlængende behandling fortsætte.

Har ligget i koma siden april

Drenges mor, Hollie Dance, siger ifølge Sky News, at hun beder til, at højesteret vil gøre det rigtige.

- Hvis de afviser at give os tilladelse til at tage ham på hospice, og til at han kan modtage palliativ ilt, vil det simpelthen være umenneskeligt og uden værdighed, siger hun.

Archie har ligget i koma siden april 2022, efter at hans mor Hollie Dance fandt ham bevidstløs i familiens hjem i Southend i Essex. Siden har han kun været i stand til at trække vejret ved hjælp af en respirator.

Lægerne på Royal London Hospital, der behandler ham, mener ikke, at der er mere, de kan gøre for Archie, der har pådraget sig en alvorlig hjerneskade.

Derfor besluttede en dommer for nylig, at hospitalet lovligt kunne afbryde den behandling, der gør, at den 12-årige dreng stadig er i live flere måneder efter, at hans mor fandt ham livløs.

Tabte sag i europæisk domstol

Archies forældre har kæmpet i retssystemet for at holde deres dreng i live.

Onsdag tabte de en appelsag i den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvilket betød, at man ville stoppe behandlingen af ham torsdag. En behandling der både består af hjælp til at trække vejret samt medicin.

Onsdag aften fik forældrene en deadline, der løb til klokken 9 lokal tid torsdag. Hvis de ikke havde anmodet om at få Archie overført til hospice, ville hospitalet have slukket for hans respirator klokken 11 lokal tid.

Men det gjorde forældrene, så nu fortsætter sagen om Archie Battersbee, der er blevet massivt omtalt i de britiske medier.