Rusland invaderer Ukraine

Rusland udvider sine geografiske mål i Ukraine

Ruslands udenrigsminister siger, at mål kan blive udvidet yderligere, hvis Ukraine får langtrækkende våben.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger onsdag, at de geografiske mål med russernes "specielle militære operation" i Ukraine ikke længere er begrænset til den østlige Donbas-region.

De omfatter også Zaporizjzja og Kherson i syd og en række andre territorier, siger han uden at komme nærmere, hvad det er for områder.

Lavrov tilføjer, at de russiske mål vil blive yderligere udvidet, hvis Vesten giver langtrækkende våben til Ukraines regeringsstyrker.

Efter at det mislykkedes for de russiske styrker at indtage hovedstaden Kyiv, efter at invasionskrigen blev indledt 24. februar, blev målet med angrebet på nabolandet ændret.

Nu hed det, at invasionen havde som mål at vinde kontrol over områder i det sydlige og østlige Ukraine. Tidligere var det hensigten at "demilitarisere" og "afnazificere" ukrainerne.

Kamp om Donbas

Næsten fire måneder efter at de russiske styrker rykkede ind over den ukrainske grænser, har de vundet kontrol over Luhansk - den ene af de to regioner i Donbas. Men de er end ikke tæt på at have indtaget den anden region, Donetsk.

De russiske styrker har dog vundet kontrol over territorium, som ligger langt fra Donbas - navnlig i de sydlige regioner Zaporizjzja og Kherson.

Russerne fortsætter med at sende missiler mod byer forskellige steder i landet, hvilket ofte indebærer mange dræbte og sårede civile.

Rusland gør kun små fremskridt

Den britiske efterretningstjeneste siger i en melding onsdag, at de russiske styrker i Donbas kun gør "minimale fremskridt" i deres offensiv. Det skyldes, at ukrainerne er i stand til at forsvare deres stillinger.

I opdateringen fra det britiske forsvarsministerium hed det, at kontrollen over en bestemt bro over floden Dnepr, Antonovskyj-broen, har stor betydning for kampene i de kommende dage.

Der er onsdag morgen meldinger om, at ukrainske styrker har bombarderet broen. Den meldes svært beskadiget og må formentlig lukkes for trafik.

- Broen er et af de steder, hvor de russiske styrker er mest sårbare lige nu, siger analytikere i det britiske forsvarsministerium i et tweet på det sociale medie Twitter.

Storbritanniens militære efterretningstjeneste sagde i en rapport tirsdag, at Rusland kæmper for at opretholde en effektiv offensiv slagstyrke i Ukraine, og at problemerne for russerne formentlig bliver stadigt mere akutte.