Udland

Tiårig pige blev voldtaget og nægtet abort i USA - nu er formodet gerningsmand arresteret

Pigen måtte ikke få en abort i sin hjemstat Ohio. Derfor måtte hun rejse til nabostaten Indiana, hvor abort stadig er lovligt – i hvert fald for nu.

Efter flere uger på flugt er 27-årige Gherson Fuentes, som voldtog og gjorde en tiårig pige i USA gravid, blevet arresteret.

Det skriver flere amerikanske medier heriblandt USA Today og Fox News.

Sagen skabte overskrifter verden over, da pigen blev nægtet en abort i sin hjemstat Ohio, efter USA's højesteret omstødte den skelsættende afgørelse 'Roe v Wade' fra 1973, der sikrer retten til abort i hele USA.

Hun blev i stedet sendt til nabostaten Indiana, hvor abort efter seks ugers graviditet stadig er lovligt.

Fængslet uden kaution

Gherson Fuentes blev arresteret tirsdag i Ohio og blev samme dag stillet for en domstol.

Han er anklaget for voldtægt af en mindreårig under 13 år, og i øjeblikket er han fængslet uden kaution, oplyser Fox News.

- Mit hjerte gør ondt over den smerte, som dette barn har lidt. Jeg er taknemmelig for det flittige arbejde lavet af Columbus Politi, som har sikret en tilståelse og fået en voldtægtsmand væk fra gaden, lyder det fra Ohios statsadvokat, Dave Yost, ifølge mediet.

Næste gang Gherson Fuentes skal stilles for en dommer er 22. juli.

Begrænset eller forbudt abort

Kun få timer efter at den amerikanske højesteret fjernede den forfatningsmæssige ret til abort 24. juni, valgte lovgivere i Ohio at forbyde abort efter seks ugers graviditet.

Tre dage senere fik en læge i delstaten med speciale i børnemishandling besøg af den tiårige pige, som var gravid i sjette uge.

Ohio er blandt en række stater, der har begrænset adgangen til abort de seneste uger, mens andre stater helt har forbudt det.

Og lovgivere i Indiana har meldt sig klar til yderligere at begrænse eller forbyde abort i løbet af de næste uger.

Onsdag meldte statsadvokaten i Indiana, Todd Rokita, sig endda på banen med det budskab, at han ville sætte en undersøgelse af den læge, der udførte aborten på den tiårige, i gang snarest muligt.