Udland

Ivana Trump, ekskone til Donald Trump, er død

Hun blev 73 år og efterlader sig tre børn, Donald Jr. Trump, Ivanka Trump og Eric Trump. Donald Trump kalder hende “vidunderlig, smuk og fantastisk".

Ivana Trump er fundet død i sit hjem i New York. Hun blev 73 år gammel.

Det skriver ABC News, der har talt med familien.

Hun var indtil 1992 gift med USA’s tidligere præsident Donald Trump. De blev gift i 1977 og fik sammen børnene Donald Jr. Trump, Ivanka Trump og Eric Trump.

Donald Trump har selv bekræftet nyheden:

- Jeg er meget ked af at kunne fortælle alle de mange, der elskede hende, at Ivana Trump er gået bort i sit hjem i New York City. Hun var en vidunderlig, smuk og fantastisk kvinde, som førte et fantastisk og inspirerende liv, skriver Donald Trump i en opdatering på sit eget sociale medie.

Stolt af børnene

Han skriver videre, at hendes tre børn var hendes “stolthed og glæde”:

- Hun var så stolt af dem, ligesom vi var stolt af hende. Hvil i fred, Ivana!

Redningsfolk rykkede ud til en melding om hjertestop omkring frokosttid, melder de lokale brandmyndigheder ifølge ABC News.

I lejligheden, der ligger i New Yorks Upper East Side, fandt de den 73-årige kvinde. Hverken Donald Trump eller familien nævner dog nogen specifik dødsårsag.

Hendes søn Eric Trump skriver på Instagram, at Ivana Trump var "en overlever".

- Hun flygtede fra kommunismen og omfavnede dette land. Hun lærte sine børn om vedholdenhed og udholdenhed, medfølelse og beslutsomhed, skriver familien.

- Hun vil blive dybt savnet af sin mor, hendes tre børn og ti børnebørn.

Kom fra Tjekkoslovakiet

Ivana Trump forlod det tidligere Tjekkoslovakiet, mens det var under kommunistisk styre. I Canada arbejdede hun som model og skiinstruktør.

I USA blev hun og Donald Trump et af 80'ernes mest markante power couples, skriver New York Times.

Det var hendes første ægteskab, men hans andet, skriver BBC.

Hun fik ifølge New York Times en ledende rolle i Trump-virksomheden, inden Donald Trumps affære med Marla Maples førte til skilsmisse. Donald Trump giftede sig efterfølgende med Marla Maples. Han er nu gift med Melania Trump.

Siden har Ivana Trump designet sine egne produkter indenfor mode, smykker og skønhedsprodukter.

Hun har investeret i fast ejendom i USA og Europa og skrevet flere bøger. Senest 'Raising Trump' i 2017 om hendes ægteskab med Donald Trump.