Skyderi i Fields

Masseskyderiet i Fields går verden rundt

Adskillige internationale medier har mandag morgen skyderiet i Fields som tophistorie.

Det tragiske skyderi i Fields vækker international opmærksomhed og er mandag morgen tophistorie hos en lang række udenlandske medier.

Det britiske medie BBC skriver, at gerningsmanden skabte panik, da han begyndte at skyde efter de handlende i Fields. Samtidig fokuserer mediet på, at den mistænkte gerningsmand ifølge chefpolitiinspektør Søren Thomassen i forvejen er kendt i psykiatrien, og at intet tyder på en terrorhandling. BBC har desuden lavet et detaljeret kort, der viser området omkring Fields.

Sky News har valgt at gå i breaking på historien, der har toppet det britiske medies hjemmeside siden søndag aften. Mediet viser den video af gerningsmanden, som flere danske medier også viser i deres nyhedsdækning. Sky News bruger ligeledes spalteplads på at dele et tweet fra den britiske sanger Harry Styles, der måtte aflyse sin koncert, som skulle have fundet sted søndag aften i Royal Arena – få hundrede meter fra Fields.

CNN topper også på skyderiet i Fields og skriver, at mindst tre personer er blevet dræbt, mens flere andre er såret – heraf flere kritisk. Det amerikanske medie citerer chefpolitiinspektør Søren Thomassen for at sige, at politiet har anholdt en 22-årig mand, som politiet er overbevist om, er gerningsmanden. CNN har talt med tidligere folketingspolitiker Joachim B. Olsen, som var på vej ind i Fields, da skyderiet skete. Han sammenligner episoden med et amerikansk skoleskyderi.

Også vores svenske naboer dækker episoden i Fields tæt. Hos mediet SVT er skyderiet tophistorie, og her kører man desuden en liveblog med de seneste opdateringer. Her vinkler man fra morgenstunden på, at den 22-årige formodede gerningsmand forud for skyderiet søndag aften havde delt en række videoer på Youtube, hvor han poserer med flere forskellige våben. Da den 22-årige blev pågrebet kort efter skyderiet, var han i besiddelse af en riffel, og chefpolitiinspektør Søren Thomassen vil ikke udelukke, at den 22-årige har brugt flere våben ved skyderiet.

I Norge er flere af de største medier ligeledes på historien om skyderiet i København. Mediet VG skriver blandt andet, at de tre dræbte er en mand i 40’erne og en ung mand og en ung kvinde. Helt konkret er der tale om en 46-årig mand samt to 17-årige – en mand og en kvinde – bekræfter Københavns Politi mandag. VG har ligesom de danske medier fået adgang til en række videoer, der er optaget inde fra Fields under skyderiet. VG citerer justitsminister Matias Tesfaye (S) for, at myndighederne endnu ikke kender motivet for skyderiet.