Krigen i Ukraine

Voldsomme billeder viser ødelæggelserne fra missilangreb

16 er dræbt, og 59 såret efter angrebet på et shoppingcenter i Krementjuk.

Dødstallet stiger nu til 16 personer efter mandagens voldsomme angreb på et shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine.

Samtidig er 59 personer såret, hvoraf 25 er indlagt.

Det oplyser lederen af Ukraines beredskab, Sergiy Kruk, natten til tirsdag ifølge The Guardian.

- Vi arbejder fortsat på stedet for raketangrebet på indkøbscentret i Krementjuk. Redningsfolkenes vigtigste opgaver i øjeblikket er at udføre redningsaktioner, demontere affald og slukke brande, siger han.

I mellemtiden er over 40 personer meldt savnet af pårørende, som søger efter dem i ruinerne.

Omkring 1000 civile ukrainere var til stede i centeret, før luftangrebet blev annonceret, ifølge landets præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Billeder fra stedet viser kæmpe skyer af sort røg, der stiger til vejrs, mens redningsfolk kæmper for at finde overlevende og slukke brande efter angrebet.

Ukraine indkalder til hastemøde i FN's Sikkerhedsråd

Ukraine har tirsdag indkaldt til et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd som følge af de seneste russiske angreb på civile mål, siger formandskabet for FN-organet. Det skriver BBC.

Missilangrebet på et indkøbscenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine menes at være mødets "hovedfokus" ifølge en talsmand for den albanske mission, som i øjeblikket har det roterende formandskab for Sikkerhedsrådet.

Også beskydningen over hele Kyiv søndag, som ramte et boligkompleks, vil blive diskuteret på mødet, som er planlagt til at finde sted tirsdag aften.

Efter angrebet på shoppingcenteret i Krementjuk kaldte Volodymyr Zelenskyj i en video på Facebook Rusland for "den største terrororganisation i verden".

USA fordømmer angreb

Tirsdag morgen fordømmer USA's præsident, Joe Biden, angrebet.

På Twitter skriver den 79-årige præsident, at Rusland må holdes ansvarlig.

- Ruslands angreb på civile i et indkøbscenter er grusomt. Vi står i solidaritet med det ukrainske folk. USA står samlet med vores allierede og skal fortsætte med at holde Rusland ansvarlig for disse grusomheder og støtte Ukraines forsvar, lyder det.