Udland

Ghislaine Maxwell idømt 20 års fængsel

Anklagerne sagde for en uge siden under et retsmøde, at Maxwell havde et "chokerende rovdyrsinstinkt".

Ghislaine Maxwell er tirsdag blevet idømt 20 års fængsel for at have hjulpet rigmanden Jeffrey Epstein med at misbruge mindreårige piger.

Det har retten i New York afgjort ved et retsmøde, hvor dommeren Alison Nathan læste dommen op, som betyder, at den tidligere jetsetter formentlig skal tilbringe størstedelen af sin resterende levetid bag tremmer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Anklageren havde krævet en fængselsdom på mellem 30 og 55 år.

Den 60-årige brite blev i december sidste år kendt skyldig i fem af sagens seks anklagepunkter. Blandt andet blev hun dømt for at have rekrutteret og manipuleret fire piger til at have seksuelle møder med Epstein i perioden mellem 1994 og 2004. Epstein var på daværende tidspunkt var Ghislaine Maxwell's kæreste.

Maxwell modtog Epsteins regning

Ifølge Reuters er den månedlange retssag i vid udstrækning blevet opfattet som den regning, som Epstein – der tog livet af sig selv i en fængselscelle på Manhattan i 2019 i en alder af 66, mens han afventede sin egen retssag om sexhandel – aldrig havde.

Sagen mod Maxwell er en af ​​de højest profilerede sager i kølvandet på #MeToo-bevægelsen, som opfordrede kvinder til at udtale sig om seksuelt misbrug – ofte i hænderne på velhavende og magtfulde mennesker.

Ghislaine Maxwell er selv uddannet på Oxford Universitet og er datter af mediebaronen Robert Maxwell. Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell tilhørte i mange år en finansiel elite og var kendt for at deltage i fester med højtstående personer og for at rejse i luksuriøse privatfly.

"Et chokerende rovdyrsinstinkt"

I følelsesladede og eksplicitte vidnesbyrd under retssagen vidnede fire kvinder om, at Maxwell var en central figur under Epsteins misbrug.

Anklagerne sagde for en uge siden under et retsmøde, at Maxwell havde et "chokerende rovdyrsinstinkt". De tilføjede, at hun på baggrund af sin opførsel og handlinger fortjente at tilbringe mindst 30 år bag tremmer.

Maxwells forsvarere har appelleret til, at der ved strafudmålingen blev taget hensyn til, at deres klient har haft en traumatisk barndom. De mente ikke, at hun skulle idømmes mere end fem år og tre måneder, idet de hævdede, at hun blev syndebuk for Epsteins forbrydelser, og at hun allerede havde tilbragt betydelig tid i fængsel.

Maxwell blev arresteret i juli 2020 og blev gentagne gange nægtet kaution. Siden da har hun for det meste været tilbageholdt i Brooklyns Metropolitan Detention Center (MDC), hvor hun har klaget over skadedyr og duften af ​​rådden spildevand i sin celle.

Hendes advokat har sammenlignet forholdene under hendes tilbageholdelse med Hannibal Lecters i "The Silence of the Lambs".