Udland

Skole rives ned efter skyderi

Det er tidligere kommet frem, at politiet ventede uden for skolen i 70 minutter, inden de gik ind.

Sidst på formiddagen 24. maj i år gik en bevæbnet mand ind på Robb Elementary School i byen Uvalde i Texas.

Han dræbte 19 børn og 2 lærere.

Nu rives skolen ned, og i stedet skal der bygges en ny til de 600 elever. Det siger byens borgmester, Don McLaughlin, ifølge The Guardian.

- Du kan aldrig bede et barn eller en lærer om nogensinde at gå tilbage til den skole, siger han.

Skolen er ikke den første, der bliver revet ned efter et skoleskyderi. Også Sandy Hook Elementary i delstaten Connecticut, hvor 20 børn og 6 voksne blev dræbt ved et masseskyderi i 2012, blev revet ned og en ny skole bygget i stedet.

Betjente ventede 70 minutter på at gå ind på skole

Beskeden om nedrivningen kommer, mens vreden blandt byens borgere vokser.

Det er kommet frem, at tungt bevæbnede politibetjente ventede 70 minutter, efter at de var ankommet til skolen, før de stormede det klasselokale, hvor skoleskyderen Salvador Ramos befandt sig.

På en høring har Steve McCraw, som er direktør for Texas Department of Public Safety, kaldt politiets responstid for "et ekstremt svigt og uforligneligt med alt, hvad man ved om, hvordan man skal reagere i krisesituationer".

McCraw siger, at den lokale politichef, Pedro Arredondo, satte betjentenes liv over børnenes, da han holdt betjentene tilbage i 70 minutter.

- Betjentene havde våben, børnene havde ingen. Betjentene havde beskyttelse, det havde børnene ikke. Betjentene var trænet, det var gerningsmanden ikke, siger han.

Skyderiet i Uvalde og et racistisk motiveret skyderi i Buffalo i New York, som fandt sted ti dage tidligere, har ført til et nyt krav om en føderal våbenlovgivning.

Tirsdag offentliggjorde de amerikanske senatorer en aftale, der blandt andet indeholdt mere striks baggrundsgrundstjek af helt unge våbenkøbere.