Et af Elon Musks børn skifter navn – vil ikke forbindes med sin far

Tesla-stifterens barn ønsker ikke "på nogen som helst måde" at være relateret til ham.

Et af Elon Musks børn har ansøgt de amerikanske myndigheder om navneskift.

Hans transkønnede datter ønsker nemlig at distancere sig fra sin far, der er mangemilliardær og stifter af virksomheden Tesla.

Fremover ønsker hun at gå under navnet Vivian Jenna Wilson. Samtidig har hun også ansøgt om juridisk kønsskifte, skriver Los Angeles Times.

Og det har ikke kunnet gå hurtigt nok, for datteren ansøgte om at skifte navn 18. april – kun én dag efter at være fyldt 18 år.

I dokumenterne skriver hun ifølge mediet, at hendes nye navn skyldes "kønsidentitet", og at hun "ikke længere bor med eller på nogen som helst måde ønsker at være relateret til min biologiske far".

Teenageren er et af fem børn, som Musk har med forfatteren Justine Wilson. Parret blev skilt i 2008. Derudover har Elon Musk to børn med musikeren Grimes.

Musks forsøg på at købe Twitter

Af anmodningen fremgår der ikke nogen yderligere forklaring på, hvorfor datteren har ønsket at tage afstand fra sin far.

Elon Musk har dog adskillige gange ytret sig transfobisk på Twitter.

I 2020 skrev han, at pronominer – såsom han, hun eller dem – "stinker", og at "jeg støtter absolut transpersoner, men alle de pronominer er et æstetisk mareridt".

Tidligere på året havnede han også i en shitstorm, da han på Twitter postede et transfobisk meme, da det blev offentliggjort, at ekskonen Grimes dannede par med den transkønnede Chelsea Manning.

Elon Musk er i øjeblikket i gang med at få afsluttet en handel om at købe det sociale medie Twitter. Musk har dog sat handlen i bero, imens han venter på at få opklaret, hvor mange af Twitters brugere der er ægte.