Krigen i Ukraine

Ukraine varsler stort russisk angreb fra ni forskellige retninger

Russerne bruger fly, raketdrevne granater og artilleri, siger militærchef.

Den ukrainske militærchef Valeriy Zaluzhny siger onsdag, at russiske styrker nu forsøger at angribe samtidigt fra ni forskellige retninger i den nordlige del af Luhansk-regionen i det østlige Ukraine.

Det skriver det statslige kommunikationscenter Spravdi ifølge nyhedsbureauet Reuters på beskedtjenesten Telegram.

- Den voldsomme kamp for Luhansk-regionen fortsætter. Russerne bruger fly, raketdrevne granater og artilleri, siger Valeriy Zaluzhny.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra anden side.

Vigtige broer ødelagt

Byen Sjevjerodonetsk har de seneste dage været i centrum for nogle hårde kampe, hvor den russiske invasionsstyrke har forsøgt at bemægtige sig kontrollen over området.

Det er lykkedes at bombe tre broer, som kunne bruges i forbindelse med nødhjælp og evakuering i byen.

Inden Ruslands invasion af Ukraine var der tre broer fra Sjevjerodonetsk over floden Siverskyj Donets. Alle broer er nu ødelagt.

Russisk artilleribeskydning har ramt det kemiske værk Azot i Sjevjerodonetsk, hvor flere hundrede civile gemmer sig.

Situationen vækker mindelser om kampene nær Mariupol tidligere i krigen, hvor både soldater og civile i flere uger befandt sig på stålværket Azovstal.

Præsident får besøg

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, får torsdag besøg af fire europæiske statsledere i Kyiv.

Det ventes, at EU-landenes ledere og den ukrainske præsident skal diskutere yderligere våbenstøtte til det pressede ukrainske militær.

Onsdag har en lang række forsvarschefer og ministre været samlet i NATO-hovedkvarteret i Bruxelles for diskutere, hvordan man kan sende endnu flere våben til Ukraine.

Præsident Joe Bidens administration er parat til at sende våben og udstyr til Ukraine for et samlet beløb på en milliard dollars.

NATO-topmødet fortsætter torsdag.