Amber Heard kritiserer folkedomstol på sociale medier: Det har ikke været fair

I et interview giver Amber Heard udtryk for, at hun "forstår", hvorfor juryen dømte, som den gjorde.

Hun blev udsat for en folkedomstol, og debatten på de sociale medier var ikke fair.

Sådan lyder det nu fra skuespiller Amber Heard, der i et interview kritiserer de sociale medier for at have spillet en afgørende rolle i retssagen mellem hende og eksmanden Johnny Depp.

1. juni blev hun dømt for bagvaskelse mod Depp efter en seks uger lang retssag, hvor millioner af mennesker så med på livestream.

På sociale medier har den spektakulære retssag været diskuteret ned til mindste detalje.

Ikke været fair

Netop de sociale medier er Amber Heards anke i et interview med NBC News. Interviewet er endnu ikke offentliggjort i sin fulde længde, men i et kortere klip giver hun sin version af sagen.

Ifølge Heard vil ingen "kunne se hende i øjnene" og sige, at der har været en "fair fremstilling" på de sociale medier.

- Selv hvis de tænker, at jeg har fortjent al hadet, og at jeg lyver, ville du stadig ikke kunne se mig i øjnene og påstå, at der har været tale om en fair fremstilling på de sociale medier, lyder det fra Amber Heard.

Sagen kort

Johnny Depp sagsøgte sin ekskone, Amber Heard, for ærekrænkelse, efter at hun i 2018 skrev om sine oplevelser med partnervold i The Washington Post.

Beskyldningerne kom første gang frem under parrets skilsmisse i 2016.

Johnny Depp sagsøgte Amber Heard for 50 millioner dollars og skrev i søgsmålet, at anklagerne om vold har kostet ham roller i de kommende 'Pirates of the Caribbean'-film samt i 'Fantastiske skabninger'.

Amber Heard sagsøgte til gengæld Johnny Depp for 100 millioner dollars og hævder, at Depp har udsat hende for vold.

For Johnny Depp handlede sagen om at overbevise juryen om, at der ikke var troværdige beviser for, at han havde begået overgreb, og at det i virkeligheden var Amber Heard, der udøvede vold i forholdet, og at hun desuden er en utroværdig person.

Amber Heards hold fokuserede i retssagen mest på, at Johnny Depp skal have begået beviseligt overgreb én enkelt gang. Derudover fastholdt Heards advokater, at retssagen handlede om, hvad der stod skrevet i indlægget i Washington Post.

I 2020 sagsøgte Johnny Depp det britiske medie The Sun, efter at de havde kaldt ham ”wife-beater” (en, der slår sin hustru, red.). Depp fik ikke medhold i sagen.

Efter flere dages votering endte juryen med at give Johnny Depp medhold i, at han var blevet æreskrænket af sin ekskone. Derudover mente juryen også, at Heards påstande om overgreb fra Depp var falske og fremsat med "forbryderisk hensigt".

I interviewet giver Amber Heard udtryk for, at hun "forstår", hvorfor juryen dømte, som den gjorde.

- Han (Johnny Depp, red.) er en elsket karakter, og folk føler, at de kender ham. Han er en fantastisk skuespiller, siger hun.

Derudover siger Amber Heard, at hun ikke tager den offentlige stemning, der har været mod hende, "personligt".

- Jeg er ligeglad, hvad andre synes om mig, og hvad folk tror, der skete i mit eget hjem, i mit ægteskab, bag lukkede døre, siger hun og fortsætter:

- Jeg forventer ikke, at den gennemsnitlige person skulle vide de ting, så jeg tager det ikke personligt.

#JusticeforJohnny

Mens retssagen havde sit eget liv på de sociale medier, hvor folkedomstolen hurtigt tippede i Johnny Depps favør.

Særligt på Tiktok har talrige klip fra retten floreret, og i mange gøres der grin med Amber Heards forklaringer, mimik og – ifølge Depps fans – skuespil i vidnestolen. Mange klip fra retssagen er manipulerede, så de får Amber Heard til at fremstå ligeglad eller tåbelig.

Ifølge BBC er videoer tagget med #JusticeforJohnnyDepp på Tiktok set over 18 millarder gange på platformen.

Fyldt med beskyldninger

59-årige Johnny Depp havde sagsøgt sin 23 år yngre ekskone, skuespiller Amber Heard, for ærekrænkelse i et civilt søgsmål, efter at hun i 2018 skrev om sine oplevelser med partnervold i et indlæg i avisen The Washington Post.

Retssagen har båret præg af voldsomme anklager og beskrivelser af vold og seksuelle overgreb – og det er flydt med beskyldninger fra begge parter.

Men sagen handlede i sidste ende om, hvorvidt Amber Heard var skyldig eller ej i bagvaskelse eller ærekrænkelse af sin eksmand Johnny Depp, ved at påstå, at han har udsat hende for overgreb.

Amber Heard svarede igen med et modsøgsmål på 100 millioner dollars og hævdede, at Johnny Depp har udsat hende for vold.

- Forbryderisk hensigt

Depp fik 15 millioner dollars i erstatning, som dog var 35 millioner under, hvad han samlet set havde sagsøgt for.

Amber Heard fik medhold i sin sag på et enkelt punkt. Nemlig at Johnny Depps advokater havde begået bagvaskelse af hende. Hun skal derfor modtage to millioner dollars i erstatning.

Heard kom efter dommen med en officiel udtalelse, hvor hun blandt andet skrev, at hun er skuffet på egne og andre kvinders vegne.