Udland

Briterne afventer melding fra dronning Elizabeth

Britiske medier forventer lørdag melding om dronning Elizabeths deltagelse forud for stor koncertfejring.

Lørdag aften skal den britiske monark, dronning Elizabeth, fejres med udendørskoncert som en del af storstilet 70-årsjubilæumsweekend.

Det er endnu uklart, om hovedpersonen selv deltager. Ifølge både BBC og The Guardian forventes det dog ikke.

BBC kalder det "usandsynligt", at hun møder op, siden dronningen, der også er en særdeles ivrig hestevæddeløbsfan, allerede har meldt afbud til det prestigefyldte løb Epsom Derby lørdag.

Dronningen vil i stedet følge derbyet på tv, lyder det.

Afbuddet sker på grund af bevægelsesproblemer. Fredag missede den 96-årige monark en gudstjeneste, som også var en del af festlighederne.

Ifølge BBC forventes det, at der kommer en officiel udmelding om dronningens koncertplaner i løbet af dagen lørdag.

Stjernespækket gæsteliste

Den italienske operastjerne Andrea Bocelli skal sammen med Bonnie Tyler, Diana Ross, Alicia Keys og Hans Zimmer spille ved koncerten uden for Buckingham Palace.

22.000 feststemte tilskuere forventes at deltage i fejringen foran Buckingham Palace, ligesom koncerten også vil blive tv-transmitteret til millioner af seere.

Også David Attenborough og David Beckham vil deltage. Ved koncerten vil der ligeledes blive vist en båndet optræden af musikeren Elton John.

Dronning Elizabeth har siddet på tronen i 70 år. Det fejrer briterne denne weekend med både gadefester, parader og en række forskellige arrangementer, hvor den royale familie deltager.

Fejringen af det store platinjubilæum begyndte torsdag og varer i fire dage.

Torsdag vinkede den britiske dronning fra balkonen på Buckingham Palace sammen med nogle af sine børn og børnebørn til fremmødte briter. Senere samme aften deltog hun i en fakkeltænding.

Fredag måtte dronning Elizabeth trække sig fra festlighederne, fordi hun havde "oplevet ubehag".