Udland

Dronning Elizabeth melder afbud til endnu et arrangement

Dronningen vil følge med i festlighederne på fjernsyn i stedet.

Britiske Dronning Elizabeth har meldt fra til endnu et arrangement i forbindelse med den fire dage lange fejring af hendes 70-årsjubilæum.

Hun skulle have været til Epsom Derby lørdag, skriver Sky News.

Buckingham Palace bekræfter over for mediet, at hun ikke vil deltage fysisk, men vil følge med i begivenheden på fjernsyn fra hjemmet Windsor Castle.

Arrangementet skulle have markeret dronningens bidrag til hestesport.

Phil White, der er den regionale direktør for jockey-klubben, glæder sig over, at dronning Elizabeth trods alt følger med bag en skærm.

- Det er en sjældenhed, at majestæten ikke har mulighed for at være med her i Epsom, men vi er glade for, at hun ser Derby-dagen på tv, lyder det.

The Guardian skriver, at det forventes, at dronningens datter, prinsesse Anne, deltager i hendes sted.

Andet afbud

Det er det andet arrangement i fejringen, som dronningen går glip af.

Hun måtte også melde fra til fredagens gudstjeneste i St. Paul's Cathedral i London.

Torsdag, hvor hun meldte fra gudstjenesten, var forklaringen fra kongehuset, at hun havde ”oplevet ubehag”.

- Taget turen og den påkrævede aktivitet, som det kræver at deltage i gudstjenesten i St. Paul's Cathedral, i betragtning, har majestæten med stor modvilje konkluderet, at hun ikke deltager, lød det.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters var der tale om bevægelsesbesvær. Sky News skriver, at det også gør sig gældende for lørdagens aflysning.

Dronning Elizabeth er 96 år.

Tillykke fra dronning Margrethe

Dronning Elizabeth har i disse dage siddet på den britiske trone i 70 år, og hun er dermed den længst siddende monark i Storbritannien nogensinde.

Vores egen dronning Margrethe har også lykønsket sin dronningekollega. Dronningen skrev i lykønskningen, som kongehuset har offentliggjort, at den britiske dronnings præstation er uden sidestykke.

- Det understreger vigtigheden af monarkiet som et stærkt symbol på national identitet og historisk kontinuitet i en hastigt foranderlig, moderne verden, lød det fra dronning Margrethe.

Dronningen skrev også, at dronning Elizabeth "har været en søjle af styrke, opmuntrende og inspirerende, uanset omstændighederne".