Udland

Tiårige Amerie forsøgte at ringe efter hjælp, da skoleskyderen trængte ind i klasselokalet

Masseskyderiet på Robb Elementary School i Texas er det mest dødelige på en amerikansk skole siden 2012.

19 børn og 2 lærere blev dræbt i tirsdagens skoleskyderi på Robb Elementary School i byen Uvalde i det sydlige Texas.

De dræbte børn var alle i alderen syv til ti år.

Den bevæbnede mand gik ind og sagde til børnene: "I skal dø"

Berlinda Irene Arreola, bedstemor til et af de dræbte børn

Under angrebet barrikaderede gerningsmanden – 18-årige Salvador Ramos – sig i et klasseværelse for en 4. klasse, hvor han dræbte elever og lærere, før han selv blev ramt af dræbende skud fra en grænsevagt, som hjalp politiet.

Flere forældre var kort inden skyderiet på besøg på Robb Elementary School, hvor deres børn modtog diplomer for deres indsats i skolen. Få timer efter var forældrene tilbage på skolen desperate efter at få vished om deres børns skæbne.

Her er nogle af ofrene for skoleskyderiet.

Amerie Jo Gorza, ti år

Amerie Jo Garza var et af de første børn, som blev bekræftet dræbt. Hun fejrede sin fødselsdag for to uger siden og beskrives som ”meget udadvendt” og ”enhver lærers yndling”. Hun blev skudt, mens hun forsøgte at ringe til alarmcentralen, fortæller hendes bedstemor, Berlinda Irene Arreola, til mediet The Daily Beast.

- Den bevæbnede mand gik ind og sagde til børnene: "I skal dø". Og hun forsøgte at ringe 911. I stedet for at rive hendes telefon fra hende og ødelægge den, skød han hende, siger Arreola.

Xavier Javier Lopez, ti år

Xavier Javier Lopez beskrives af sin tante Liza Garza som en ”sød og legesyg” dreng, som elskede at danse. Han var flittig bruger af det sociale medie Tiktok. Liza Garza fortæller til BBC, at hun sidst så Xavier i påsken, hvor han var glad og nød ferien. Garza tilføjer, at hun selv og resten af familien er ødelagte af sorg over Xaviers død.

Uziyah Garcia, otte år

Bedstefar, Manny Renfro, siger til det lokale medie KXAN News, at Uziyah Garcia var ”den sødeste lille dreng, jeg nogensinde har kendt”. Sidste gang, Manny Renfro så sit barnebarn, var i påsken, hvor de to spillede amerikansk fodbold sammen.

Eva Mireles, 44 år

Eva Mireles var den første af de to lærere, som blev bekræftet dræbt på Robb Elementary School. I en biografi på skolens hjemmeside beskriver hun sin kærlighed til løb og vandreture i naturen. Hun havde været lærer for 4. klasser i skoledistriktet i 17 år. I et tweet beskriver Eva Mireles’ datter, hvordan hendes mor kastede sig mellem eleverne og gerningsmandens kugler.

Ifølge de lokale myndigheder befandt alle de dræbte sig i samme klasseværelse. Skolen har elever fra 2. til og med 4. klasse.

Udover de dræbte blev 17 personer såret – ingen af dem livstruende.

Masseskyderiet i Uvalde er det mest dødelige på en amerikansk skole siden 2012, hvor 20 elever og 6 voksne blev dræbt på skolen Sandy Hook i Connecticut.