Rusland invaderer Ukraine

Briterne vil øge pres på Putin med flere våben til Kyiv

- Vladimir Putin ydmyger sig selv på den internationale scene, siger Liz Truss, britisk udenrigsminister.

Den britiske udenrigsminister, Liz Truss, siger, at sanktioner mod Rusland må opretholdes, indtil de russiske styrker har forladt hele Ukraine.

Ved et udenrigsministermøde for G7-landene i Tyskland siger Truss, at den russiske leder, Vladimir Putin, må tilføjes et nederlag, som forebygger yderligere aggression.

- Putin ydmyger sig selv på den internationale scene, siger Truss.

Hun understreger, at han må nægtes enhver gevinst eller fordel, som kunne skyldes invasionen af Ukraine. Det skriver BBC.

- Det er meget vigtig, at vi på dette tidspunkt opretholder presset mod Vladimir Putin ved at sende flere våben til Ukraine og ved at øge sanktioner mod Rusland.

Det siger den britiske udenrigsminister tidligt fredag ved ankomsten til G7-udenrigsministermødet på et hotel i en 400 år gammel slotsbygning i Weissenhaus på den nordtyske østersøkyst tæt ved Femern.

- Enhed i G7 har vital betydning i denne krise, siger Truss.

G7-møde er "et magtfuldt signal"

Udenrigsministrenes årlige møde, der blev indledt torsdag og afsluttes lørdag, vil, ifølge værtslandet Tyskland, være et "magtfuldt signal" om enhed og sammenhold.

De syv store industrilande i G7 er Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, USA, Japan og Canada.

- Ikke siden Den Kolde Krig har vi partnere i G7-landene været så dybt udfordret. Aldrig før har vi stået mere forenet, siger den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, i et tweet før fredagens møder.

EU's udenrigspolitiske chef, Josep Borrell, siger fredag, at EU sender våben for yderligere 500 millioner euro (over 3,7 milliarder kroner) til Ukraine.

G7-udenrigsministrene mødes i Tyskland på et tidspunkt, hvor Finland og Sverige tager skridt frem mod at blive fuldgyldige medlemmer af NATO.

Krisen har medført store prisstigninger globalt på blandt andet korn, madolie, brændstoffer og kunstgødning, hvilket kan udløse fødevarekriser i primært afrikanske lande ifølge FN.