Rusland invaderer Ukraine

Prorussisk leder til Putin: Indlem ukrainsk region i Rusland

Leder indsat af Rusland i den ukrainske Kherson-region beder Putin om at udråbe området som del af Rusland.

Den lokale regering i den ukrainske region Kherson agter at bede Ruslands præsident Vladimir Putin om at udråbe området til en del af Rusland.

Det siger den næstkommanderende for regionens militære og civile administration, Kiril Stremousov, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Stremousov er blevet indsat på posten af de russiske styrker.

Kherson ligger ved udmundingen til Sortehavet.

De russiske styrker oplyste i april, at de havde sikret sig kontrol over hele området.

Ukraine: En russisk forræder

Regionen ligger strategisk vigtigt. Den udgør en del af landforbindelsen til halvøen Krim, som Rusland annekterede i 2014 fra Ukraine.

Stremousov omtales af den ukrainske regering som en russisk propagandist og forræder, der har vendt sine landsmænd ryggen.

Den russiske regerings talsmand, Dmitrij Peskov, siger onsdag, at det er beboerne i Kherson, som må bestemme over deres egne skæbne.

Men en beslutning om at gøre regionen til en del af Rusland må ske på et klart lovgrundlag, "som det var tilfældet med Krim".

Det siger Peskov ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, sagde 23. april, at forhandlinger mellem Ukraine og Rusland om at afslutte krigen vil gå i stå, hvis Rusland gennemfører "pseudoafstemninger" i Kherson og Zaporizjzja.

I 2014 gennemførte Rusland lynsnart en folkeafstemning på Krim om at blive en del af Rusland.

Det var en afstemning, der blev fordømt af Ukraine og Vesten.