Rusland invaderer Ukraine

Russisk ambassadør overdynget med falsk blod

Flere af demonstranterne bar ukrainske flag og var klædt i hvide lagener smurt ind i blod.

Den russiske ambassadør i Polen, Sergej Andrejev, blev mandag overhældt med rød maling ved de sovjetiske soldaters mausoleum i Warszawa.

Det viser en video, som blev optaget, mens ambassadøren ville lægge blomster ved kirkegården i anledningen af Sovjetunionens helligdag, Sejrsdagen, der markerer de allieredes sejr over Nazityskland i 1945.

Episoden fandt sted mandag i Polens hovedstad, hvor Sergej Andrejev ved ankomsten til stedet blev omringet af en lang række demonstranter, der ifølge nyhedsbureauet AFP råbte skældsord som "fascist" og "morder" efter ham.

- Dette er for de uskyldiges blod og for krigen, lød et råb fra en af demonstranterne ifølge polske Super Express.

Hvide langener indsmurt i blod

Videooptagelser fra kirkegården viser, at den russiske ambassadør først bliver ramt af rød maling bagfra.

Derefter går en demonstrant helt hen til Sergej Andrejev og kaster en større mængde rød maling direkte i ansigtet på ham.

Ambassadøren forholder sig på trods af angrebet forholdsvis roligt, men forsøger efterfølgende at tørre malingen væk med sin venstre hånd.

En række demonstranter bar ukrainske flag og var klædt i hvide lagener smurt ind i blod som et symbol på de ukrainske ofre i krigen mod Rusland.

Polsk politi hjalp efterfølgende ambassadøren og en række diplomater i sikkerhed og holdt den ophidsede folkemængde på afstand.