Rusland invaderer Ukraine

Mindst ti personer såret i missilangreb i centrum af Kyiv: - Russerne viser, at de er klar til at angribe

Angrebet mod hovedstaden sker, mens FN's generalsekretær og Bulgariens premierminister er til stede i byen.

De to eksplosioner, der torsdag aften har ramt den ukrainske hovedstad Kyiv, stammer fra missilangreb.

Det oplyser både det nationale medie Kyiv Independent og flere internationale medier.

Missilangrebene har ramt Kyiv på dagen, hvor både FN's generalsekretær, António Guterres, og den bulgarske premierminister, Kiril Petkov, begge er i byen.

"Afskyelig og barbarisk handling"

Journalister fra nyhedsbureauerne Reuters og AFP har hørt høje brag og set røg og flammer fra stedet, hvor missilerne angiveligt skulle have ramt, lyder det.

Også den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, og præsident Volodymyr Zelenskyjs rådgiver, Mykhailo Podoljak, kommenterer på angrebet mod hovedstaden.

- Med denne afskyelige og barbariske handling demonstrerer Rusland endnu engang sin holdning til Ukraine, Europa og verden, skriver Kuleba på sin Twitter.

Information om ofrene er på vej

Kyivs borgmester, Vitaliy Klitschko, bekræfter torsdag aften også, at et angreb mod Kyiv netop har fundet sted.

Det gør han på det sociale medie Telegram:

- Venner! I aften har fjenden fyret mod Kyiv. Der var to skud mod Shevchenkivskyi-distriktet. Al beredskab er på stedet. Information om ofrene er ved at blive klarlagt, skrev borgmesteren på Telegram kort efter angrebet.

- De viser, at de er klar til at angribe

TV 2s korrespondent Benjamin Kürstein befinder sig lige nu i Kyiv kun få kilometer fra Shevchenkivskyi-delen af byen, hvor angrebet har fundet sted.

Ifølge hans oplysninger er mindst ti personer blevet såret i angrebet, der har ramt både et etagebyggeri og en industribygning. Foruden angrebet i centrum af Kyiv ramte endnu et missilangreb også cirka 70 kilometer uden for centrum, vest for Kyiv.

Benjamin Kürstein fortæller, at angrebet kommer efter en periode med en relativ ro i hovedstaden, siden russerne trak sig længere væk fra den i begyndelsen af april.

- I de seneste dage, hvor jeg har været i byen, har der været sådan en nærmest normaltilstand, siger Benjamin Kürstein og fortsætter:

- Men nu viser russerne altså, at de er klar til at angribe i Kyiv, også selvom de ikke er til stede rundt omkring byen.