Udland

Købet af Twitter bliver formentlig en af årets største handler, men myndigheder holder skarpt øje, siger ekspert

Selv påstår Elon Musk, at købet ikke er for at tjene penge, men kommentator mener, at det kan blive en god forretning.

Der er ingen tvivl. Elon Musks køb af det sociale medie Twitter er “en kæmpe nyhed”, slår TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz fast.

Og det kan blive en af årets største. Det fortæller Henrik Ørholst, erhvervskommentator på TV 2 News.

- Det er indtil videre en af årets største handler overhovedet. Det kan godt være, at der kommer en, der er større, vi ved ikke, hvad der sker endnu. Men jeg er ret sikker på, at når vi ser tilbage ved udgangen af året, vil det her være en af de største.

Myndighederne følger med

I en pressemeddelelse skriver Twitter, at selskabet nu har indgået en definitiv købsaftale med verdens rigeste mand, Elon Musk. Beløbet lyder på svimlende 44 milliarder dollars svarende til 305 milliarder kroner.

Ifølge både Steinmetz og Ørholst, vil købet af mediegiganten skabe stor bevågenhed både i politiske kredse og i erhvervslivet, men der er andre, som også vil følge handlen tæt.

- Der er ikke tvivl om, at de amerikanske monopolmyndigheder vil kigge nærmere på den her sag, siger Henrik Ørholst.

Milliardæren har luftet sine drømme om at købe det sociale medie i omtrent en måneds tid med slagsange om ytringsfrihed. Han mener ikke, at Twitter hidtil har levet op til sit demokratiske ansvar for at være et holdningernes mødested.

Blandt andet har Musk kritiseret, at Twitter mere ivrigt lukker brugeres konti for overtrædelse af retningslinjerne.

- Vi husker alle, at den tidligere præsident Donald Trump fik blokeret sin profil. Det interessante nu er at se, om Donald Trump bliver lukket ind i varmen igen, siger Jesper Steinmetz.

USAs forhenværende præsident Donald Trump fik i begyndelsen af 2021 sin konto suspenderet for bestandig for at opildne til vold.

Mandag afviste Trump dog overfor Fox News, at han vil vende tilbage til Twitter selv, hvis han får lov. I stedet vil han fokusere på sit eget nyopstartede medie 'Truth'.

Kan blive en god forretning for Musk

Elon Musk har i et interview selv sagt, at et eventuelt køb af Twitter ikke ville blive gjort med henblik på at tjene penge.

Det stiller Henrik Ørholst sig dog tvivlende overfor.

- Det kan sagtens blive en rigtig god forretning for ham, og dem, der har aktier i Twitter, de klapper i deres hænder lige nu. De har fået en overkurs, der er helt enorm stor, siger han.