Ukraine melder om nyt russisk forsøg på at storme stålværk

Putin har sagt, at Rusland ikke vil storme stålværk i Mariupol. Men Ukraine melder om angreb mod det lørdag.

Russiske styrker har genoptaget luftangreb mod stålværket Azovstal i Mariupol.

Og russerne forsøger at storme stålværket, hvor de resterende ukrainske styrker i havnebyen holder til.

Det siger Oleksij Arestovytj, rådgiver for præsident Volodymyr Zelenskyj, på tv lørdag.

- Fjenden forsøger at kvæle den sidste modstand fra Mariupols forsvarere i Azovstal-området, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Modstridende melding fra Rusland

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde torsdag, at Ruslands planer om at storme stålværket var opgivet. Området skulle blot være omringet, så "end ikke en flue kan slippe ud", lød det.

Men ifølge Ukraine forsøger russiske styrker altså lørdag at storme værket alligevel. Rusland har ikke kommenteret påstanden.

Mariupol er næsten helt kontrolleret af Rusland. Et par tusinde ukrainske styrker står dog stadig og opholder sig i området ved stålværket.

De har ingen planer om at give op, selv om russerne har opfordret til det ad flere omgange med lovning om at skåne deres liv.

Nyt forsøg på evakuering af civile

Der er stadig civile tilbage i byen, der længe har været belejret af russerne. Mange forsøg på at få civile væk fra kampene har slået fejl.

Lørdag er et nyt forsøg på at evakuere civile fra byen i gang.

- I dag forsøger vi igen at evakuere kvinder, børn og de ældre, siger vicepremierminister Iryna Veresjtsjuk lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er uklart, hvor mange civile der er tilbage i Mariupol. Før krigen havde byen cirka 430.000 indbyggere. Præsident Zelenskyj sagde torsdag, at cirka 120.000 civile er forhindret i at forlade byen.

Tidligere på dagen havde Rusland meddelt, at russerne havde evakueret over 142.000 civile fra byen.