Krigen i Ukraine

EU og USA vil øge presset på Rusland med nye sanktioner

Ukraine skal have mere hjælp, og Rusland skal isoleres yderligere via nye sanktioner, mener EU og USA.

USA vil sende flere våben til Ukraine.

Det lover landets præsident, Joe Biden, tirsdag, efter at han har drøftet krigen i Ukraine med ledere i allierede lande.

Han uddyber ikke, hvor mange eller hvilke våben USA vil sende afsted. Men pressechef i Det Hvide Hus Jen Psaki løfter lidt af sløret for det.

- Vi vil fortsætte med at give dem mere ammunition, ligesom vi vil give dem mere militær assistance, siger hun.

Enighed mellem USA og EU

Under drøftelserne tirsdag er EU og USA blevet enige om, at presset skal øges på Rusland via nye sanktioner. Det meddeler den italienske regering.

De allierede er enige om nødvendigheden af at "øge Moskvas internationale isolation", oplyser regeringen i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ledere fra blandt andet USA, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, EU og Nato deltog i drøftelserne tirsdag.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, skriver om resultatet af diskussionerne på Twitter.

- Verdens ledere står tæt sammen om at støtte Ukraine.

- Vi vil yderligere stramme vores sanktioner mod Rusland og skrue op for hjælpen til Ukraine økonomisk og sikkerhedsmæssigt, skriver hun og takker præsident Biden for opkaldet.

Vil fortsætte med at ramme Rusland økonomisk

Lederne talte sammen i 90 minutter via videoopkald.

Pressechef for Det Hvide Hus Jen Psaki siger efter opkaldet, at de allierede er enige om at fortsætte med koordineret at ramme Rusland økonomisk.

Rusland invaderede Ukraine 24. februar. Det har ført til omfattende sanktioner fra Vestens stormagter, der har koordineret deres sanktioner mod Rusland.

Sanktionerne har blandt andet ramt russiske rigmænd med tætte bånd til præsident Vladimir Putin og den russiske økonomi.