Rusland invaderer Ukraine

Ukraine melder om mange døde og sårede efter missilangreb på togstation

Guvernøren i området siger, at de russiske styrker udmærket vidste, hvor de sigtede, og hvem de ville ramme.

To russiske missiler har ramt en togstation i Kramatorsk i Donbas-regionen i det østlige Ukraine, oplyser Ukraines statslige jernbaneselskab fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mindst 39 personer er døde, og mindst 100 er såret, lyder det.

De lokale myndigheder i Donetsk-republikken, hvor Kramatorsk ligger, meddeler på beskedtjenesten Telegram, at der mindst er to børn blandt de omkomne.

- Dette er et overlagt angreb på jernbanernes passagerinfrastruktur og på indbyggerne i Kramatorsk, skriver direktøren for jernbaneselskabet, Alexander Kamishin på sociale medier.

Angrebet kommer få dage efter, at ukrainske myndigheder har opfordret ukrainere i Donbas-regionen til at flygte, da de intensiverede, russiske angreb i området risikerer at afskære flugtvejene ud af regionen.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, sagde efter angrebet i en tale det det finske parlament, at der ikke var soldater på stationen.

- Russiske styrker angreb togstationen i Kramatorsk, de skød på en almindelig togstation, på almindelige mennesker, der var ingen soldater til stede, siger han ifølge Reuters.

Det har ikke været muligt for hverken TV 2 eller Reuters at bekræfte dødstallene. Det russiske forsvarsministerium har ifølge Reuters benægtet angrebet.

De vidste, hvad de ville

Stationen bruges til at evakuere civile fra områder, der er under bombardement fra russiske styrker. Og på besked-appen Telegram oplyser den lokale guvernør, Pavel Gubarev, at tusindvis af ukrainere var til stede på togstationen, da angrebet fandt sted, hvor de forsøgte at komme videre til mere sikre områder.

- Ruscister vidste udmærket godt, hvor de sigtede, og hvad de ville; De ville sprede panik og frygt, de ville dræbe så mange civile som muligt, siger guvernøren ifølge Reuters.

Ukrainere kalder de russiske invasionsstyrker for ’ruscister’, der er en sammentrækning af russiske fascister.

Pavel Gubarev delte desuden et billede, der viste adskillige kroppe, der lå på jorden ved siden af bunker af bagage. Et andet billede viste redningsmandskab, der kæmpede med en brand.

Fokus på Donbas-regionen

Tidligere på ugen besluttede de russiske myndigheder at flytte deres fokus fra hovedstaden Kyiv og i stedet intensivere angrebene i den østlige Donbas-region.

Regionen består af de to udbryderrepublikker Luhansk og Donetsk, der har været kontrolleret af prorussiske separatister siden 2014.

Det var også i den forbindelse, at de ukrainske myndigheder onsdag morgen opfordrede de regionale myndigheder ukrainere til at evakuere Donbas, da de intensiverede russiske angreb risikerer at afskære flugtvejene ud af regionen.

Her kunne man også se billeder af en fyldt togstation i Kramatorsk, hvor familier venter på at komme ud af området.