Ed Sheeran vinder retsopgør om hitsang

Dommer: - Ed Sheeran har hverken med overlæg eller ubevidst kopieret en linje fra det britiske grime-hit 'Oh why'.

Den britiske sanger og sangskriver Ed Sheeran vandt onsdag et retsopgør om rettigheder.

Det skete ved en domstol i London, hvor en dommer afgjorde, at hans hit 'Shape of you' ikke indeholder linjer hentet fra en anden sang.

- Sheeran har hverken med overlæg eller ubevidst kopieret en linje fra det britiske grime-hit 'Oh why', hedder det i afgørelsen fra dommeren, Antony Zacaroli.

'Shape of you' blev udgivet i 2017. Det er den mest streamede sang nogensinde på Spotify - med over tre milliarder streams.

Vigtige forskelle mellem sange

Nummeret sikrede den 31-årige Ed Sheeran en Grammy for Bedste pop solo præstation. Han er sammen med flere andre krediteret for at have skrevet nummeret.

Men to andre sangskrivere – Sami Chokri og Ross O'Donoghue – har beskyldt Sheerans hit for at ligge tæt op af deres sang 'Oh why', som er optaget under Chokri's kunstnernavn Sami Switch.

Dommeren siger i sin afgørelse, at der er "åbenlyse ligheder" mellem dele af de to sange, men at der også er "vigtige forskelle".

Han siger, at der med karakteristiske anslag i begge sange trækkes på "den mol-pentatoniske skala", men at dette sker i utallige sange inden for både rock, pop, folk og blues.

Ed Sheerans advokater sagde i retten, at deres klient og hans medsangskrivere ikke havde nogen erindring om at have hørt 'Oh why', da de skrev 'Shape of you'.

Ed Sheeran, der også er blevet verdenskendt for sange som 'Thinking out loud' og 'Galway girl', har siden sit første album ”Plus" i 2011 solgt over 150 millioner album.

Hans tredje album, ”÷” (divide), var det bedst sælgende album på verdensplan i 2017.