Borgmesterfamilie fundet bagbundet og nedgravet i landsby

I den ukrainske landsby Motyzjyn er byens borgmester og hendes familie fundet dræbt og delvist gravet ned.

I landsbyen Motyzjyn har ukrainske myndigheder fundet ligene af fem civile, herunder byens borgmester og hendes mand og søn.

Fire af ligene havde deres hænder bundet bag ryggen og var delvist gravet ned nær en fyrreskov, der grænser op til borgmesterens hus i Motyzjyn.

Et femte lig blev fundet i en brønd i haven.

Det skriver nyhedsbureauet AFP. Ifølge The Guardian, så sætter rådgiver ved det ukrainske indenrigsministerium Anton Herashchenko navn på de døde, herunder borgmesteren.

Borgmesteren, den 50-årige Olga Sukhenko, hendes mand og søn blev bortført af russiske soldater 24. marts, ifølge det lokale politi.

Indbyggere i Motyzjyn har fortalt, at borgmesteren og hendes mand havde nægtet at samarbejde med de russiske invasionsstyrker.

Motyzjyn ligger cirka 50 kilometer vest for den ukrainske hovedstad, Kyiv, og cirka 35 kilometer sydvest for byen Butja, hvor grusomme billeder af angiveligt dræbte civile spredt i gader og i massegrave har vakt fordømmelse.

Rusland afviser

USA's præsident, Joe Biden, vil have Ruslands præsident, Vladimir Putin, stillet til ansvar for de påståede uhyrligheder i Butja.

Det sagde præsidenten mandag, hvor han også varslede flere sanktioner mod Rusland.

Samtidig oplyste menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, at den vil have undersøgt de russiske styrkers handlinger i Butja.

- Vi frygter, at den vold, som civile i Butja har været udsat for, ikke kun foregår der. Hændelserne skal undersøges som krigsforbrydelser, sagde generalsekretær Agnès Callamard, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rusland har afvist at stĂĄ bag drab pĂĄ civile i Butja.

Bortførelsen af Olga Sukhenko og hendes mand er ikke første gang under invasionen, at en borgmester er blevet bortført af russiske soldater.

11. marts blev borgmesteren i den sydlige by Melitopol, Ivan Fedorov, bortført af russiske soldater. Han blev dog løsladt efter knap en uge.