- Vi bliver ødelagt og udryddet, siger Zelenskij

Ukraines præsident har reageret på, at hundredvis af civile skal være blevet henrettet af russiske styrker.

De russiske soldater i Ukraine er i øjeblikket ved at udføre folkedrab og forsøge at udrydde et "helt land".

Sådan lyder den kraftige beskyldning fra Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij. Det sker søndag i et interview med CBS.

- Der er tale om folkedrab. En udryddelse af et helt land og folk, siger Zelenskij til CBS-programmet "Face the Nation" ifølge en interviewudskrift, der er udsendt af den amerikanske tv-station.

- Vi er borgere af Ukraine, og vi ønsker ikke at blive underkastet den russiske føderations politik. Det er årsagen til, at vi bliver ødelagt og udryddet, tilføjer han.

Civile døde i gaderne

Udmeldingen kommer i kølvandet på uhyggelige billeder, der angiveligt viser civile ukrainere, der er blevet henrettet af russiske styrker.

Journalister fra nyhedsbureauet AFP siger, at de fredag så mindst 20 døde personer i civilt tøj ligge på gaden i byen Butja.

En af dem skal have haft sine hænder bundet sammen, og hans ukrainske pas lå åbent ved siden af ham.

Ifølge borgmesteren Butja, Anatoly Fedoruk, er yderligere 280 lig blevet fundet i en massegrav i Butja. Butja ligger ikke langt fra Kyiv.

Rusland afviser civile drab

Rusland har søndag afvist at stå bag drab på nogen civile i Butja.

Det forlyder desuden fra Moskva, at billeder og videoer af døde lig på gaden skal være "endnu en produktion af Ukraines regime til de vestlige medier".

Zelenskij siger i interviewet med CBS, at han er klar til at lægge sin personlige vrede og afsky til side for at kunne udføre forhandlinger.

- Det er svært at sige, hvordan man kan have nogen form for forhandlinger med Rusland, efter alt hvad der er sket.

- Men det er på et personligt plan. Som præsident bliver jeg nødt til at gøre det, siger han.