Jeg vil altid huske billederne fra Butja, siger Mette Frederiksen

Statsministeren reagerer på billederne af de dræbte civile i Kyiv-forstaden Butja og skyder skylden på Putin.

Statsminister Mette Frederiksen (S) reagerer nøjagtigt som en lang række europæiske regeringschefer på billederne af fra den ukrainske by Butja, som er befriet, efter at russiske styrker har forladt den.

Billederne viser masser af døde, tilsyneladende civile ukrainere. Nogen er bagbundet, andre har fået dækket ansigtet til. Og mange af dem er angiveligt blevet skudt.

På sin Facebook-side skriver hun:

- Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt.

- Mit hjerte græder for Ukraine, og jeg er meget taknemmelig over den store opbakning i Danmark til vores fortsatte støtte til Ukraine.

Vesten reagerer på krigsforbrydelser

Flere af hendes europæiske kolleger har tilsvarende fordømt det, de betegner som krigsforbrydelser.

Blandt andet har den britiske premierminister Boris Johnson bebudet, at han vil optrappe den militære støtte til Ukraine og indføre flere sanktioner.

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, har også varslet, at han snarest muligt vil mødes med sine allierede og diskutere, hvordan man kan stramme grebet om Rusland og Putin endnu mere.

Rusland har søndag afvist at stå bag drab på civile i Butja.