Udland

Alvorligt syg Bruce Willis indstiller karrieren

Bruce Willis har fået afasi, der påvirker hans kognitive evner. Derfor stopper han karrieren.

Skuespilleren Bruce Willis indstiller sin karriere.

Han lider af afasi, hvilket giver ham kognitive vanskeligheder.

Det oplyser hans ekskone, skuespilleren Demi Moore, i et opslag på Instagram.

- Det er en virkelig vanskelig tid for vores familie, og vi er meget taknemmelige for jeres fortsatte kærlighed, medfølelse og støtte, skriver Demi Moore.

- Vi går igennem dette som en stærk familieenhed, og vi vil gerne bringe hans fans med, da vi ved, hvor meget han betyder for jer - som I også gør for ham.

Action Man

Bruce Willis og Demi Moore var gift fra 1987 til 2000 og har tre børn sammen. Opslaget er også underskrevet af Willis' nuværende kone, Emma Heming, og parrets to børn.

67-årige Willis er bedst kendt for rollen som politibetjenten John McClane i Die Hard-filmserien, der består af fem actionfilm fra 1988 til 2013.

Han har også spillet med i film som 'Pulp Fiction" og 'Armageddon'.

I 2006 modtog han en stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.

For sin hovedrolle i serien 'De heldige helte' fra 1985 vandt han en Emmy-statuette, og Willis modtog også en Emmy for en gæsterolle i serien 'Venner' i 1994.

Ifølge filmdatabasen IMDB er Bruce Willis med i mindst seks film, der udkommer en gang i 2022. I 2021 havde han en rolle i otte film.

Bruce Willis er født i Tyskland af en tysk mor. Hans far var amerikansk soldat.

Mister evne til at kommunikere

Når et menneske rammes af afasi, påvirker det ens evne til at forstå og tale. Det kan opstå efter eksempelvis en hjerneblødning, tumor eller en ulykke.

Det fremgår dog ikke af Instagram-opslaget, hvad der ligger til grund for, at Bruce Willis har fået afasi, og hvordan han har det.

Afstemning

Hvilken Bruce Willis-film er din favorit?