- Vi bør være forberedte på en større offensiv mod andre områder, siger USA efter opsigtsvækkende melding

- Situationen er ikke blevet lettere, siger Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, ifølge Reuters. Han stiller sig tvivlende over for oplysningerne.

Det russiske forsvarsministerium oplyste tirsdag, at Rusland “drastisk” vil reducere sin militære tilstedeværelse i de ukrainske amter Kyiv og Tjernihiv.

En stor nyhed i de igangværende fredsforhandlinger, men i Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium, lader man jublen vente.

Pentagon vurderer, at de russiske styrkers bevægelse i områder nær Kyiv efter alt at dømme ikke er den tilbagetrækning, som Rusland hævder at ville udføre.

Truslen mod Kyiv er ikke forbi

Snarere, mener forsvarsministeriet, er der nok tale om en omgruppering. Det skriver blandt andre CNN.

- Vi mener, at dette er en omgruppering, ikke en reel tilbagetrækning, og vi bør derfor være forberedte på en større offensiv mod andre områder i Ukraine, siger Pentagons pressesekretær, John Kirby, under en pressebriefing tirsdag, ifølge CNN.

Pressesekretæren siger, at antallet af russiske styrker, der flytter væk fra den ukrainske hovedstad, "ikke er i nærheden af ​​størstedelen af ​​dem, de har opstillet mod Kyiv", og at "truslen mod Kyiv ikke er forbi".

Ifølge Pentagon, bevæger et lille antal russiske styrker sig "mere nordpå", men det er for tidligt at sige, hvor deres endelige destination er.

Mette Frederiksen: Vi mangler at se reel vilje fra Rusland

Under et interview med TV 2 tirsdag aften sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at hun “håber på en løsning så hurtigt som overhovedet muligt”. Den eneste acceptable løsning, mener hun, må være, at Rusland slet og ret trækker sig helt ud af Ukraine.

Men vi har endnu til gode at se “reel” vilje fra Rusland, lød det fra statsministeren.

- De meldinger, vi har fået i dag, kender vi ikke helt konsekvensen af - der kan være tale om omgrupperinger af styrker, sagde Mette Frederiksen og understregede:

- Det kan være, fordi at de indsætter deres styrker et andet sted.

Den forestilling er tirsdag aften delt af det britiske forsvarsministerium, som mener, at det er "meget sandsynligt", at de russiske styrker vil blive omdirigeret fra Kyiv og Tjernihiv til Donetsk og Luhansk i den østlige region af Ukraine, som i øjeblikket er besat af russiske tropper.

- Det er næsten sikkert, at den russiske offensiv har mislykket i sit mål om at omringe Kyiv, skriver forsvarsministeriet.

Ligeledes advarede Det Hvide Hus tirsdag aften dansk tid USA's allierede om, at "ingen bør lade sig narre af Ruslands udmeldinger" om at reducere dets militære tilstedeværelse omkring Kyiv. Det fortalte Det Hvide Hus' kommunikationsdirektør, Kate Bedingfield, ved et pressemøde, ifølge The Guardian og nyhedsbureauet Agence France-Presse.

Flere gange før har ukrainske og russiske forhandlere mødtes ved forhandlinger, men ingen af gangene har de båret gennembrud med sig.

Zelenskij maner til besindighed trods positive forhandlinger

De seneste meldinger fra tirsdagens fredsforhandlinger er umiddelbart positive, oplyser Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, i en tv-tale, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters, deler Zelenskij amerikanernes opfattelse af situationen, og han siger, at den påståede “tilbagetrækning” ikke overdøver “eksplosionerne fra russiske granater”. Han udtrykte forsigtighed over for Ruslands påstande om at skære ned på den militære aktivitet.

Præsidenten svor, at Ukraine ikke vil reducere sin "defensive indsats" over for et russisk militær, der stadig har et betydeligt potentiale til at udføre yderligere angreb.

- Situationen er ikke blevet lettere, siger han, ifølge Reuters.